هدف از این تحقیق بررسی اثر پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر کیفیت ماهی کیلکای سر و دم زده شکم خالی در سردخانه میباشد. پوشش خوراکی سدیم آلژینات در چهار غلظت مختلف (25/0، 75/0، 25/1 و 75/1 درصد) تهیه شد. کیلکاهای سر و دم زده شکم خالی به مدت یک ساعت پوشش داده شدند و سپس در ظروف پلیاتیلن با پوشش سلوفان بستهبندی شده و در دمای 18- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. مقدار آهن هم (Heme)، pH و آزمایشات ارگانولپتیک (بو، رنگ) طی صفر، 1، 2، 3 و 4 ماه انجام شد (تعداد نمونهها: 125 بسته 250 گرمی). نتایج میانگین آهن هم تیمارها با افزایش غلظت سدیم آلژینات، افزایش معنیداری نشان داد (P<0.05). میانگین pH نمونهها فاقد اختلاف معنیدار بود (P>0.05). نتایج ارگانولپتیک نشان داد که میانگین رتبه بو و رنگ نمونهها دارای اختلاف معنیدار بوده است (P<0.05). استفاده از پوشش خوراکی سدیم آلژینات بدلیل حفظ آهن هم، و بهبود خواص ارگانولپتیک میتواند سبب افزایش کیفیت ماهی کیلکا طی 4 ماه نگهداری در سردخانه شود .
Khanedan A, Motallebi A, Khanipour A. Effects of edible film of sodium alginate on quality changes of dressed kilka in frozen storage . isfj 2011; 20 (1) :23-30 URL: http://isfj.ir/article-1-210-fa.html
خانه دان نسرین، مطلبی عباسعلی، خانی پور علی اصغر. اثر پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر تغییرات کیفی ماهی کیلکای سر و دم زده شکم خالی در سردخانه. مجله علمي شيلات ايران. 1390; 20 (1) :23-30
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است