[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 4 - ( 10-1389 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 21-32 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید پروتئین تک‌یاخته با استفاده از کشت باکتری Lactobacillus acidophilus و قارچ Aspergillus niger از پساب کارخانه آرد ماهی کیلکا (استیک‌ واتر)
صفر بی بی کم، عبدالمحمد عابدیان ، حبیب ا. . یونسی
چکیده:   (10305 مشاهده)

در این تحقیق اثر ضایعات کارخانه آرد ماهی

(Stickwater) بعنوان محیط کشت بر تولید پروتئین تک یاخته با استفاده از باکتری و قارچ Aspergillus niger (Batch culture برای تولید میکروارگانیسمها در مقیاس آزمایشگاهی استفاده گردید. میزان توده زنده،COD ،RNAو پروتئین در تیمار شاهد و استیکواتر در باکتری و قارچ در پیک رشد سنجش شد. همچنین در زمان حداکثر رشد ترکیب اسیدهای آمینه نمونههای باکتری و قارچ در دو تیمار مورد مقایسه قرار گرفت. میزان توده زنده تولیدی در باکتری در تیمار شاهد و استیک واتر بترتیب 16/3 و12/5 گرم در لیتر، میزان کاهش COD بترتیب 33270 و 53330 میلی‌گرم درلیتر، میزان RNA بترتیب 27/15 و 04/15 درصد و میزان پروتئین بترتیب 13/71  و 37/68 درصد بدست آمد. این مقادیر برای قارچ کمی متفاوت بود بطوریکه میزان توده زنده تولیدی در قارچ در تیمارهای شاهد و استیکواتر بترتیب 31/6 و 28/7 گرم در لیتر، میزان کاهشCOD بترتیب 47800 و 55200 میلی‌گرم در لیتر، میزان RNA بترتیب 36/9 و 09/9 درصد و میزان پروتئین بترتیب 36/51 و 66/48 درصد بدست آمد. در هر دو باکتری و قارچ بیشترین و کمترین مقدار اسید آمینه در تیمار شاهد و استیکواتر بترتیب اسیدگلوتامیک و متیونین بود. میزان متیونین در باکتری نسبت به آرد ماهی و گزارش FAO تفاوت چندانی نداشت. میزان متیونین در قارچ از گزارش FAO کمی کمتر بود. مطابق نتایج حاصله در این تحقیق جایگزینی 100 درصد استیکواتر برای تولید باکتری Lactobacillus acidophilus و قارچ Aspergillus niger مناسب میباشد.

 بررسی شد. دو تیمار شامل تیمار شاهد (محیط کشت استاندارد برای باکتری و قارچ) و تیمار استیک واتر (با 100 درصد جایگزینی محیط کشت استاندارد) با سه تکرار برای هر تیمار در نظر گرفته شد. از روش بچ (Lactobacillus acidophilus

واژه‌های کلیدی: توده زنده، میکروارگانیسم، پساب کارخانه آرد‌ ماهی (استیک‌ واتر)، اسیدآمینه
متن کامل [PDF 1224 kb]   (3163 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bebekam S, Abedian A, Younesi H. Production of single cell protein from stickwater of kilka fish meal factory using Lactobacillus acidophilus and Aspergillus niger . isfj. 2011; 19 (4) :21-32
URL: http://isfj.ir/article-1-127-fa.html

بی بی کم صفر، عابدیان عبدالمحمد، یونسی حبیب ا.... تولید پروتئین تک‌یاخته با استفاده از کشت باکتری Lactobacillus acidophilus و قارچ Aspergillus niger از پساب کارخانه آرد ماهی کیلکا (استیک‌ واتر). مجله علمي شيلات ايران. 1389; 19 (4) :21-32

URL: http://isfj.ir/article-1-127-fa.html



دوره 19، شماره 4 - ( 10-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708