[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 1-16 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات اسانس رازیانه(Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچه‌ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)
سالمه مهدوی، سکینه یگانه ، فرید فیروزبخش، خسرو جانی خلیلی
1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (2455 مشاهده)

این تحقیق جهت بررسی سطوح مختلف اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) جیره بر برخی فراسنجه­های بیوشیمیایی و مقاومت به استرس شوری در بچه­ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) انجام گرفت. برای این منظور بچه­ماهیان سفید با میانگین وزن ابتدایی 002/0±6/0 گرم بصورت تصادفی در 5 تیمار شامل 0 (شاهد)، 100، 200، 400 و 600 میلی­گرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره ذخیره­سازی شدند و به مدت 60 روز با جیره­های آزمایشی به میزان 12-7 درصد وزن بدن و 3 بار در روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره شاخص­های مربوط به فراسنجه­های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری ارزیابی شد. نتایج حاصل از آنالیز فراسنجه­های بیوشیمیایی سرم نشان داد که بیشترین میزان پروتئین تام و گلبولین در تیمار 600 میلی­گرم اسانس مشاهده شد. بیشترین میزان آلبومین و کلسترول به­ترتیب در تیمارهای 100 و 400 میلی­گرم اسانس بر کیلوگرم جیره و بیشترین مقدار تری­گلیسیرید، گلوکز و کورتیزول در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0p<). نتایج حاصل از استرس شوری (شوری­های 6، 13 و 20 ­گرم/لیتر) نشان داد که تیمارهای 100 و 400 میلی­گرم اسانس بر کیلوگرم جیره کمترین پاسخ به استرس را نشان دادند و پس از استرس میزان تغییرات کورتیزول و گلوکز نسبت به زمان پیش از استرس، در تیمارهای حاوی اسانس مقدار کمتری را نشان داد. بالاترین میزان بازماندگی نیز در تیمارهای حاوی اسانس بدست آمد. در مجموع نتایج نشان داد که اسانس رازیانه با بهبود فراسنجه­های بیوشیمیایی (پروتئین تام، آلبومین، گلبولین، گلوکز و کورتیزول) می­تواند موجب ارتقاء سیستم ایمنی بچه­ماهیان سفید گردد. همچنین نقش مهمی در افزایش مقاومت بچه­ماهیان سفید در برابر استرس شوری ایفا کند و بهترین عملکرد مربوط به سطح 100 میلی­گرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره بدست آمد.

واژه‌های کلیدی: ماهی سفید (Rutilus kutum)، اسانس رازیانه، فراسنجه‌های بیوشیمیایی، بقا، استرس شوری
متن کامل [PDF 683 kb]   (749 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: ۱۳۹۴/۸/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۰/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi S, Yeganeh S, Firouzbakhsh F, Janikhalili K. Effects of fennel (Foeniculum vulgare) essential oil of diet on some biochemical parameters and salinity stress resistance of kutum (Rutilus kutum) fry. isfj. 2017; 25 (4) :1-16
URL: http://isfj.ir/article-1-1452-fa.html

مهدوی سالمه، یگانه سکینه، فیروزبخش فرید، جانی خلیلی خسرو. اثرات اسانس رازیانه(Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچه‌ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum). مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (4) :1-16

URL: http://isfj.ir/article-1-1452-fa.html



دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742