[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 25، شماره 3 - ( 7-1395 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 121-132 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عملکرد شناساگر تازگی در بسته بندی هوشمند فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی مدت نگهداری در یخچال
ذبیح اله بهمنی، علی اصغر خانی پور ، عبدالرسول ارومیه ای، عباسعلی مطلبی
دانشیار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران
چکیده:   (2706 مشاهده)

بسته بندی هوشمند مواد غذایی، بسته بندی جدیدی است که در دهه های اخیر در کشور های توسعه یافته مورد استفاده قرار گرفته و  هدف آن سلامت، کیفیت و امنیت محصول می باشد. با توجه به اهمیت محصولات شیلاتی در سبد غذایی خانوار و فسادپذیری سریع این محصولات،  مطالعه بهره گیری از شناساگرهای رنگی در بسته بندی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال انجام گردید . در این پژوهش تیمار ها شامل بسته بندی معمولی با شناساگر فنل قرمز و بسته بندی معمولی با شناساگر برموکرزول سبز بوده که در ماتریکس فیلم پلی اتیلن سبک ساخته شده و در کیسه های از جنس پلی اتیلن سبک که در کشور تولید شده است، استفاده گردید. برای تعیین کیفیت، از آزمونهای میکروبی(شمارش کلی باکتری ها، سرماگرا) و شیمیایی(pH, TVN, TBRSA) در زمان تغییر رنگ معرف ها و همچنین در روزهای صفر، 5، 10، 15و 20 نگه داری در دمای یخچال (2±4) استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصل از تغییر رنگ معرف ها و ارتباط آن با آزمون های شیمیایی و میکروبی که توسط نرم افزار آماری SPSS 18 انجام شده است، مدت ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان برای دو تیمار بسته بندی معمولی با شناساگر فنل قرمز و بسته بندی معمولی با شناساگر برموکرزول سبز در دمای یخچال 13 تا 14 روز تعیین شد.

واژه‌های کلیدی: بسته بندی هوشمند، شناساگر تازگی، قزل آلای رنگین کمان، معرف رنگی
متن کامل [PDF 540 kb]   (782 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۸/۲۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahmani Z, Khanipoor A, Oromieie A, Motalebi A. Application of Freshness Indicator in Smart Packaging of Rainbow Trout Fillets during Refrigerator Storage. isfj. 2016; 25 (3) :121-132
URL: http://isfj.ir/article-1-1523-fa.html

بهمنی ذبیح اله، خانی پور علی اصغر، ارومیه ای عبدالرسول، مطلبی عباسعلی. بررسی عملکرد شناساگر تازگی در بسته بندی هوشمند فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی مدت نگهداری در یخچال . مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (3) :121-132

URL: http://isfj.ir/article-1-1523-fa.html



دوره 25، شماره 3 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638