[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 27-39 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ذخیره ویتامین‌های A و E در تخم مولدین قزل‌آلای‌رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تحت تأثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis)
مرتضی علیزاده ، محمدحسین خانجانی، راضیه انصاری، احمد رفیعی‌پور
دانشیار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده:   (1751 مشاهده)

در تحقیق حاضر، ذخیره ویتامین­های A و E موجود در تخم مولدین قزل­آلای رنگین­کمان از طریق افزودن سطوح مختلف آستاگزانتین با دو منبع مصنوعی و طبیعی (Haematococcus pluvialis) به جیره غذایی مولدین به مدت 120 روز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آستاگزانتین مصنوعی در سه سطح 40،80 و 120 میلی­گرم بر کیلوگرم غذا و آستاگزانتین طبیعی با خلوص 5/1% آستاگزانتین در وزن خشک، هم سطح با منبع مصنوعی به ترتیب به مقدار 67/2، 33/5 و 8 گرم بر کیلوگرم غذا مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب هفت جیره آزمایشی شامل شش تیمار سطوح و منابع مختلف آستاگزانتین (T1-T6) و یک گروه شاهد (بدون آستاگزانتین، 0T) در نظر گرفته شد. تخم استحصالی از مولدین از نظر محتوی ویتامین­های A و E مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. بیشترین مقدار ویتامین  A(ng 51/22 ±88/280) مربوط به تیمار 2 (80% آستاگزانتین طبیعی) و کمترین مقدار (ng 71/12 ±82/147) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) به دست آمد. بیشترین مقدار ویتامین  E(µg 92/2 ±71/19) مربوط به تیمار 3 (120% آستاگزانتین جلبکی) و کمترین مقدار (µg 51/0 ±27/5) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) مشاهده شد. با افزایش سطح آستاگزانتین از هر دو منبع جلبکی و مصنوعی، میزان ویتامین E ذخیره شده در تخم استحصالی افزایش یافت که نشان دهنده  تأثیر مثبت آستاگرانتین بر مقدار ویتامین E ذخیره شده بر تخم می­باشد. نتایج همچنین نشان داد که آستاگزانتین جلبکی در هر سه سطح مورد آزمایش، عملکرد بهتری نسبت به آستاگزانتین مصنوعی با سطوح مشابه داشته است. در مجموع مطالعه حاضر نشان دادکه تغذیه مولدین بر کیفیت ذخیره تخم تأثیر می­گذارد بطوری که افزودن آستاگزانتین (طبیعی و مصنوعی) به جیره سبب بهبود ذخیره ویتامین­های A وE  در تخم می­شود و آستاگزانتین طبیعی به دلیل دارا بودن سایر مکمل­های غذایی، از برتری قابل توجهی نسبت به آستاگزانتین مصنوعی برخوردار می­باشد.

واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای‌رنگین‌کمان، آستاگزانتین، جلبک هماتوکوکوس(Haematococcus pluvialis)، ویتامین‌های A و E
متن کامل [PDF 697 kb]   (404 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۰/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh M, Khanjani M, Ansari R, Rafieipour A. Evaluation of egg vitamins A and E content in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) broodstock affected by different levels of synthetic and natural (Heamatococcus pluvialis) astaxanthin. isfj. 2017; 25 (4) :27-39
URL: http://isfj.ir/article-1-1599-fa.html

علیزاده مرتضی، خانجانی محمدحسین، انصاری راضیه، رفیعی‌پور احمد. بررسی ذخیره ویتامین‌های A و E در تخم مولدین قزل‌آلای‌رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تحت تأثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis). مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (4) :27-39

URL: http://isfj.ir/article-1-1599-fa.html



دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3701