[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 2 - ( 4-1396 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 101-110 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه سازی ترکیبات مغذی و شاخص های بیوشیمیایی ماهی کپور معمولی ((Cyprinus carpio با اثرات تغذیه ای سطوح مختلف لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی تجاری جدید در جیره غذایی
فریده باعثی، علی آبرومند ، سعید ضیایی نژاد، مهران جواهری بابلی
دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان
چکیده:   (1336 مشاهده)

.

در این تحقیق اثرات پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تجاری در تغذیه ماهیان بر ترکیبات شیمیایی فیله و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی کپور معمولی  مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور تعداد 243 قطعه ماهی تحت دو تیمار با غلظت پروبیوتیکی صفر(شاهد ،C)، 103واحد تشکیل کلنی در هر گرم (تیمارA) و  106 واحد تشکیل کلنی در هر گرم (تیمار B) پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تجاری تغذیه شدند. نتایج مطالعه نشان داد میزان چربی فیله ماهیان در تیمار B بالاترین و در تیمار A کم­ترین درصد را به خود اختصاص داده بود، که این میزان در هر دو تیمار نسبت به گروه C اختلاف معنی­داری را نشان داد(05/0 P<). ماهیان گروه C دارای کم­ترین میزان خاکستر نسبت به ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک بودند. بیش­ترین میزان رطوبت متعلق به تیمار A و کم­ترین میزان آن متعلق به تیمار B بود که با گروه C اختلاف معنی­داری داشت (05/0 P<). تیمارA  دارای بالاترین درصد پروتئین نسبت به دیگر تیمارها بود اما اختلاف معنی­داری وجود نداشت. بیشترین میزان کلسترول و تری گلیسرید متعلق به تیمار B و کمترین میزان متعلق به تیمار A بود. پروتئین کل سرم در طول دوره آزمایش کاهش اما میزان آلبومین افزایش یافت. بر این اساس می­توان پیشنهاد نمود که جهت بهبود ارزش غذایی ماهی کپور معمولی از پروبیوتیک مذکور استفاده شود.

.

واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس تجاری، ترکیبات مغذی، شاخص­های بیوشیمیایی خون، ماهی کپور معمولی ( Cyprinus carpio)
متن کامل [PDF 775 kb]   (442 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۵/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baesi F, Aberomand A, Ziaienezhad S, Javaheri Baboli M. Optimizing the chemical composition of fish fillets and blood biochemical parameters of common carp (Cyprinus carpio) using various levels of commercial probiotic Lactobacillus (Lactobacillus acidophilus) in the diet. isfj. 2017; 26 (2) :101-110
URL: http://isfj.ir/article-1-1628-fa.html

باعثی فریده، آبرومند علی، ضیایی نژاد سعید، جواهری بابلی مهران. بهینه سازی ترکیبات مغذی و شاخص های بیوشیمیایی ماهی کپور معمولی ((Cyprinus carpio با اثرات تغذیه ای سطوح مختلف لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی تجاری جدید در جیره غذایی . مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (2) :101-110

URL: http://isfj.ir/article-1-1628-fa.html



دوره 26، شماره 2 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790