[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 3 - ( 7-1389 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 29-40 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از ناپلیوس آرتمیا ارومیانا Artemia urmiana غنی شده با روغن های حاوی HUFA در پرورش لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)
محمود حافظیه ، حمیرا حسین پور
چکیده:   (2982 مشاهده)

هدف از مطالعه حاضر بررسی مقایسه ای تاثیر آرتمیا ارومیانا غنی شده با سطوح مختلف روغن های حاوی اسیدهای چرب فوق اشباع بلند زنجیره (HUFA) داخلی و امولسیون وارداتی متفاوت بر رشد و بازماندگی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) می باشد. روغن تخمدان ماهی خاویاری، روغن کبد ماهی کاد، روغن بذر کتان و یک نوع امولسیون تجاری ICES (ساخت بلژیک) در سه غلظت (100، 200 و 300 واحد در میلیون) و طی دو زمان 12 و 24 ساعت برای غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا استفاده گردید و به مدت بیست روز به عنوان غذای زنده در اختیار لارو تاسماهی ایرانی قرار گرفتند. طول کل، وزن کل بدن، SGR، CF و FCR ، همچنین آنالیزهای بیوشیمیایی روی لاروها شامل اندازه گیری پروفیل برخی اسیدهای چرب و مقادیر چربی و پروتئین کل اندازه گیری گردید. میانگین (± انحراف معیار) بیشترین طول کل 3/2±9/43 میلیمتر، وزن خشک برابر با 7/8±9/34 میلی گرم و کمترین ضریب تبدیل غذایی معادل 21/0±15/1 مربوط به تیمار روغن تخمدان ماهی خاویاری ppm200-12 ساعت؛ بیشترین رشد ویژه (6/0±4/13) در تیمار روغن تخمدان ماهی خاویاری 300-12، فاکتور وضعیت در تیمار روغن بذر کتان 300-12 (03/0±47/0) وICES 300-12 (05/0±47/0)، میزان بازماندگی (2/0±1/94 درصد) در تیمار امولسیون ICES 200-24، درصد پروتئین (05/70 درصد) درتیمار امولسیون ICES 200-12، چربی کل (14/21 درصد) در تیمار روغن تخمدان ماهی خاویاری 300-24، میزان آراشیدونیک اسید (22/0±54/1 میلی گرم در گرم وزن خشک) در تیمار روغن کبد ماهی کاد 300-24، میزان EPA (36/0±53/3 میلی گرم در گرم وزن خشک) در تیمار روغن ماهی کاد 100-24 و میزان DHA در امولسیون ICES و روغن بذر کتان 200-24 (09/0±22/3 میلی گرم در گرم وزن خشک) بدست آمد. نسبت DHA/EPA در لارو تغذیه نشده (75/1) تفاوت معنی داری با امولسیون ICES در دو سطح 100-24 و200-24 و روغن بذر کتان در دو سطح 100-24 و200-24 را نشان نداد. آنالیز واریانس گروه های تیماری نشان داد تنها در رشد طولی، فاکتور وضعیت، بازماندگی، چربی کل،ARA ،EPA و DHA اختلاف در سطح اطمینان 5 درصد معنی دار است (05/0P<).

واژه‌های کلیدی: نی سازی، دانه های روغنی، اسیدهای چرب، تغذیه
متن کامل [PDF 554 kb]   (552 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۳ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hafezieh M, Hosseinpour H. Using Artemia urmiana nauplii enriched with HUFA oils in Persian sturgeon (Acipenser persicus) larvae culture. isfj. 2010; 19 (3) :29-40
URL: http://isfj.ir/article-1-1713-fa.html

حافظیه محمود، حسین پور حمیرا. استفاده از ناپلیوس آرتمیا ارومیانا Artemia urmiana غنی شده با روغن های حاوی HUFA در پرورش لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) . مجله علمي شيلات ايران. 1389; 19 (3) :29-40

URL: http://isfj.ir/article-1-1713-fa.html



دوره 19، شماره 3 - ( 7-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708