1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران 2- استادیار گروه منابع طبیعی- تکثیر و پرورش آبزیان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران
چکیده: (4731 مشاهده)
این تحقیق با هدف بررسی اثر انجماد 18- درجه سانتیگراد بر برخی ویژگیهای شیمیایی و میکروبی بافت خوراکی ماهی سرخو معمولی انجام پذیرفت. برای این منظور تعداد 30 قطعه از ماهی مذکور با میانگین وزنی و طولی به ترتیب 708 گرم و 35 سانتیمتر در سال 1394 از بازار ماهیفروشان بندر بوشهرتهیه شد و به مدت 180 روز در سردخانه نگهداری گردید. بر اساس نتایج این تحقیق مقادیر پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و رطوبت در نمونه تازه به ترتیب 15/0 ±87/15، 14/0 ±50/4، 21/0 ±37/2 و 24/0 ±72/77 درصد تعیین شد که این مقادیر بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به ترتیب به 33/0 ±57/15، 05/0 ±02/4، 15/0 ±00/3 و 43/0 ±12/77 درصد تغییر یافت. همچنین میزان pH، مجموع ازت فرار و پراکسید در نمونه تازه به ترتیب 39/0 ±59/5، 01/1 ±36/14 میلیگرم ازت در 100 گرم گوشت و07/0 ±77/0 میلیاکیوالان پراکسید بر کیلوگرم چربی تعیین شد که این مقادیر بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به ترتیب به 06/0 ±85/6، 28/0 ±63/19 میلیگرم ازت در 100 گرم گوشت و 09/0 ±97/1میلیاکیوالانپراکسیدبرکیلوگرم چربی تغییر یافت. آنالیز میکروبی نشان داد که میزان شمارش کلی باکتریها در نمونه تازه log CFU/g 12/0 ±00/3 میباشد که این مقدار بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به log CFU/g 11/0 ±47/3تغییر یافت. با توجه به نتایج بدست آمده و مقایسه با استانداردها میتوان نتیجه گرفت که ارزش غذایی این ماهی بعد از نگهداری در انجماد دچار افت محسوسی نمیگردد.
Foruzani S, Maghsoudloo T, Ghanbari F. Effects of freezing on chemical and microbial features of edible tissue of John's snapper (Lutjanus johnii). isfj 2017; 26 (4) :183-188 URL: http://isfj.ir/article-1-1760-fa.html
فروزانی صدف، مقصودلو تیرداد، قنبری فرشاد. یافته علمی کوتاه:اثر انجماد بر ویژگیهای شیمیایی و میکروبی بافت خوراکی ماهی سرخو معمولی (Lutjanus johnii). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (4) :183-188
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است