تاثیر لسیتین سویای جیره بر شاخصهای رشد، بازماندگی، تغذیه ای و فاکتورهای خونی صبیتی جوان (Spaidentex hasta)
|
اسمعیل پقه 1، جاسم غفله مرمضی2 ، ناصر آق3 ، فرزانه نوری3 ، ابوالفضل سپهداری4 ، منصور طرفی موزان زاده5 |
1- مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی - گرگان 2- مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور - اهواز 3- پژوهشکده آرتمیا و موجودات آبزی – دانشگاه ارومیه 4- مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - تهران 5- مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور - ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی |
|
چکیده: (3265 مشاهده) |
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات چهار سطح لسیتین سویا (0، 3، 6 و 9 درصد جیره) در جیره غذایی با سطوح پروتئین و انرژی یکسان (50 درصد پروتئین و kj/g 18/5 انرژی) بر شاخصهای رشد، تغذیهای و خونی بچه ماهیان صبیتی (Sparidentex hasta) با وزن اولیه 0/16 ± 37/90 گرم انجام گرفت. پس از پایان دوره 56 روزه پرورش ، نتایج نشان داد با افزایش مقدار لسیتین از صفر تا 6 درصد شاخصهای رشد افزایش یافته ولی با افزایش سطح لستین جیره غذایی از 6 به 9 درصد از مقادیر شاخصهای رشد کاسته شد. بیشترین مقادیر در شاخصهای میانگین وزن نهایی (2/99 ± 86/19 گرم)، میانگین افزایش وزن (3/06 ± 48/41 گرم و ضریب رشد ویژه (SGR) (0/07 ± 1/47) در تیمار جیره غذایی 6 درصد لسیتین بدست آمد که این مقادیر با مقادیر بدست آمده در جیره شاهد اختلاف معنیدار داشت (P <0.05). شاخصهای بازماندگی، ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده و فاکتورهای خونی مورد مطالعه در تیمارهای مختلف تغییر معنی داری نداشتند (P>0.05). نتایج این تحقیق نشان داد، استفاده از لسیتین سویا در سطح 6 درصد در ترکیب جیره غذایی بچه ماهیان صبیتی جهت بهبود شاخص های رشد این گونه مناسب است. |
|
واژههای کلیدی: لسیتین سویا، صبیتی، رشد، فاکتورهای خونی |
|
متن کامل [PDF 656 kb]
(880 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تكثير و پرورش دریافت: 1397/6/6 | پذیرش: 1398/2/4 | انتشار: 1398/4/4
|
|
|
|