[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 23-30 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر تغییرات کیفی ماهی کیلکای سر و دم زده شکم خالی در سردخانه‌
نسرین خانه دان ، عباسعلی مطلبی، علی اصغر خانی پور
چکیده:   (10424 مشاهده)

  هدف از این تحقیق بررسی اثر پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر کیفیت ماهی کیلکای  سر و دم زده شکم خالی در سردخانه  می‌باشد. پوشش خوراکی سدیم آلژینات در چهار غلظت مختلف  (25/0، 75/0، 25/1 و 75/1 درصد) تهیه شد. کیلکاهای سر و دم زده شکم خالی به مدت یک ساعت پوشش داده شدند و سپس در ظروف پلی‌اتیلن با پوشش سلوفان بسته‌بندی شده و در دمای 18-  درجه سانتیگراد نگهداری شدند. مقدار آهن هم (Heme)، pH  و آزمایشات ارگانولپتیک (بو، رنگ) طی صفر، 1، 2، 3 و 4 ماه  انجام شد (تعداد نمونه‌ها: 125 بسته 250 گرمی).  نتایج میانگین آهن هم تیمارها با افزایش غلظت سدیم آلژینات، افزایش معنی‌داری نشان داد (P<0.05). میانگین pH نمونه‌ها فاقد اختلاف معنی‌دار بود (P>0.05). نتایج ارگانولپتیک نشان داد که میانگین رتبه بو و رنگ  نمونه‌ها دارای اختلاف معنی‌دار بوده است (P<0.05). استفاده از پوشش خوراکی سدیم آلژینات بدلیل حفظ آهن هم، و بهبود خواص ارگانولپتیک می‌تواند سبب افزایش کیفیت ماهی کیلکا  طی 4 ماه نگهداری در سردخانه شود .

واژه‌های کلیدی: ماهی کیلکا، پوشش‌ خوراکی، سدیم آلژینات، کیفیت ماهی
متن کامل [PDF 1067 kb]   (2183 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۰/۶/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khanedan A, Motallebi A, Khanipour A. Effects of edible film of sodium alginate on quality changes of dressed kilka in frozen storage . isfj. 2011; 20 (1) :23-30
URL: http://isfj.ir/article-1-210-fa.html

خانه دان نسرین، مطلبی عباسعلی، خانی پور علی اصغر. اثر پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر تغییرات کیفی ماهی کیلکای سر و دم زده شکم خالی در سردخانه‌. مجله علمي شيلات ايران. 1390; 20 (1) :23-30

URL: http://isfj.ir/article-1-210-fa.html



دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638