:: دوره 27، شماره 6 - ( 12-1397 ) ::
جلد 27 شماره 6 صفحات 91-79 برگشت به فهرست نسخه ها
سنجش آگاهی دانشجویان رشته شیلات نسبت به فواید مصرف آبزیان
افشین عادلی 1، وثیقه السادات میرباقری1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (4066 مشاهده)
با توجه به تاثیر افزایش مصرف سرانه آبزیان بر سلامت جامعه، آگاهی از فواید آبزیان و ارزش تغذیه‌‌ای آنها برای پیشگیری و درمان برخی از بیماری‌‌ها بسیار اهمیت دارد. بررسی آگاهی دانشجویان شیلات از فواید و ارزش غذایی آبزیان، خواهد توانست سطح آگاهی و آموزه‌‌های آنان را جهت ترویج مصرف آبزیان در خانوار و جامعه شغلی آتی آنان بسنجد. در سال 1396 با استفاده از پرسشنامه، اطلاعات دانشجویان دو دانشگاه در خصوص محتوای چربی و پروتئین، ویتامین‌‌ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، دلایل مصرف ماهی و اثرات درمانی مصرف آبزیان از دیدگاه آنان جمع‌‌آوری شد. پس از تجزیه و تحلیل آماری به روش کای‌‌دو و فریدمن، با امتیازدهی به پاسخ‌‌های صحیح، نتایج نشان داد مصرف سرانه خانوار دانشجویان 3/23 کیلوگرم بوده است و 4/64 درصد دانشجویان پس از قبولی در رشته خود نتوانسته‌اند بر مصرف ماهی خانوارهای خود تأثیر بگذارند. ازنظر آنان ید غنی‌‌ترین عنصر موجود در آبزیان است که برای پیشگیری از گواتر مناسب است و به‌‌ ترتیب از دیدگاه آنان مصرف آبزیان در پیشگیری از بیماری‌‌های قلبی- عروقی، آلزایمر و سرطان مؤثر می‌‌باشد. با میانگین امتیاز 53/7 و امتیاز حداکثر 18 به میزان 4/16 درصد نمونه از فواید آبزیان آگاهی داشتند. بنابراین تحقیق، لزوم توجه به آموزش جدی‌‌تر و توجه بیشتر به فواید و ارزش غذایی آبزیان در سرفصل دروس رشته شیلات را آشکار می‌‌سازد تا آنان مروجین بهتری برای مصرف ماهی بین مردم و خانواده‌‌های خود باشند.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، مصرف آبزیان، فواید آبزیان، آموزش شیلات، شیلات
متن کامل [PDF 706 kb]   (1475 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصاد شيلاتي
دریافت: 1397/7/21 | انتشار: 1397/12/24



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 6 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها