اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
|
حجت اله بی نیاز1 ، علیرضا سالارزاده 1، شایان قبادی2 ، فلورا محمدی زاده1 ، امیر حسین اسماعیلی2 ![](./files/0allsites/images/pubmed20.png) |
1- گروه شیلات ، واحد بندرعباس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس ، ایران 2- گروه شیلات ، واحد بابل ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بابل ، ایران |
|
چکیده: (3535 مشاهده) |
هدف از مطالعه حاضر بررسی مکمل آلفالیپوئیک اسید (ALA) به عنوان یک منبع آنتیاکسیدانی است. در این آزمایش ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 02/0± 16/22 گرم در چهار تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفتند. جیرههای آزمایشی شامل: شاهد (جیره تجاری فاقد مکمل)، mg/kg500 ALA، mg/kg1000 ALA و جیره حاوی mg/kg1500 ALA بودند. پس از پایان هشت هفته، فاکتورهای رشد، ترکیب عضله ماهی، میزان آنزیمهای گلوتاتیون- اس-ترانسفراز (GST)، گلوتاتیون (GSH) و فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) در بافت عضله، کبد و روده اندازهگیری شدند. نتایج فاکتورهای رشد نشان داد که درصد افزایش وزن، افزایش طول و نرخ رشد ویژه بین تیمارهای مختلف معنیدار بود (p<0.05) و بیشترین میزان در تیمارهای حاوی 500 و 1000 میلیگرم بر کیلوگرم ALA مشاهده شد. نتایج ترکیب لاشه قزلآلا تغذیه شده با ALA نشاندهنده تفاوت معنیدار در پروتئین و ماده خشک بود (p<0.05) ، و تیمار حاوی غلظت 1500 ALA بیشترین پروتئین و ماده خشک لاشه را نشان داد. علاوه بر این، اثر غلظتهای مختلف آلفا لیپوئیک اسید بر میزان فعالیت آنزیمهای GST، GSH و CAT در بافت های عضله، کبد و روده معنیدار بود (p<0.05). در عضله، با افزایش غلظت ALA میزان آنزیم کاتالاز نیز افزایش یافت. همچنین، بیشترین و کمترین مقدار آنزیم GSH و GST به ترتیب در تیمار حاوی غلظت 1000 و شاهد مشاهده شد. در بافت روده و کبد، فعالیت آنزیمهای GSH، GST و CAT در تیمارهای حاوی ALA بیشتر از شاهد بود. با توجه به نتایج رشد، افزایش پروتئین لاشه و بهبود فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی بواسطه ALA، استفاده از این مکمل با غلظت 1000 میلیگرم بر کیلوگرم توصیه میگردد. |
|
واژههای کلیدی: آلفالیپوئیک اسید، Oncorhynchus mykiss، رشد، ترکیب لاشه، فعالیت آنتیاکسیدانی |
|
متن کامل [PDF 676 kb]
(742 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1398/6/10 | پذیرش: 1399/1/31 | انتشار: 1399/2/2
|
|
|
|