:: دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
جلد 29 شماره 3 صفحات 133-142 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و بررسی ویژگی‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس‌های (Lactobacillus) روده قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و توان ضد باکتریایی آنها در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri)
نیکی نادعلیزاده طبری، سعید مشکینی، امیر توکمه چی
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشکاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (159 مشاهده)
لاکتوباسیلوس‌ها متداول‌ترین باکتری‌های پروبیوتیک هستند. هدف این مطالعه، جداسازی و ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس‌های روده قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) برای تقویت دستگاه گوارش این ماهی بود. پس از تهیه 75 عدد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی، محتویات روده آنها در محیط آبگوشتMRS (de MAN, ROGOSA and SHARPE) کشت شده و 56 پرگنه لاکتوباسیلوس با آزمون‌های بیوشیمیایی مشخص شدند. سویه‌های لاکتوباسیلوس با آزمون‌های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) شناسایی و فعالیت ضدباکتریایی، حساسیت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها، مقاومت در برابر صفرا و شرایط اسیدی (3=pH) مورد بررسی قرار گرفت. جمعا شش سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) ، لاکتوباسیلوس روتری (Lactobacillus reuteri)، لاکتوباسیلوس انیمالیس (Lactobacillus animalis)، لاکتوباسیلوس فرمنتوم (Lactobacillus fermentum)، لاکتوباسیلوس لیشمانیا (Lactobacillus Leishmania) و لاکتوباسیلوس دلبروکی (Lactobacillus delbrueckii) شناسایی شدند‌. فعالیت ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس لیشمانیا در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) به ‌طور معنی‌داری (05/0˂p) بیشتر از آنتی‌بیوتیک انروفلوکساسین بود. همه سویه‌های جداسازی شده در برابر آنتی‌بیوتیک‌های اکساسیلین و وانکومایسین مقاوم و به تتراسایکلین حساس بودند. لاکتوباسیلوس انیمالیس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی بترتیب بیشترین مقاومت را در برابر صفرا (05/0˂p) و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیشترین مقاومت را در برابر شرایط اسیدی از خود نشان دادند. بر‌اساس نتایج در مجرای گوارشی قزل‌آلای رنگین‌کمان، لاکتوباسیلوس‌هایی پروبیوتیک وجود دارد که از میان آنها لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس دلبروکی از ویژگی‌های پروبیوتیک بهتری برخوردارند.
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس، قزل‌آلای رنگین‌کمان، خواص پروبیوتیک، Yersinia ruckeri
متن کامل [PDF 887 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي آبزيان
دریافت: 1398/8/19 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10


XML   English Abstract   Print



دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها