مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر غلظتهای متفاوت نانو ذرات سلنیوم و روی بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی پرورشی ((Litopenaeus vannamei
|
میلاد کرم زاده1 ، مازیار یحیوی 1، علیرضا سالارزاده1 ، دلارام نخبه زارع1 |
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس |
|
چکیده: (2353 مشاهده) |
این مطالعه به منظور بررسی تأثیر غلظتهای متفاوت نانو ذرات سلنیوم و روی بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی انجام شد. برای این منظور میگوها با میانگین وزنی 2/0±1/5گرم در 12 تانک فایبرگلاس (300 لیتری) با تراکم 25 عدد میگو توزیع و طی مدت 56 روز با غلظتهای متفاوت نانو ذرات سلنیوم و روی در چهار تیمار و هر تیمار دارای 3 تکرار شامل: 0 (شاهد)، تیمار 1 (3/0 میلیگرم/کیلوگرم خوراک نانوذرات سلنیوم)، تیمار 2 (15/0 میلیگرم نانو سلنیوم+ 15 میلیگرم/ کیلوگرم خوراک نانو روی) و تیمار 3 (30 میلیگرم/ کیلوگرم خوراک نانو ذرات روی) غذادهی شدند. بر اساس این نتایج درصد افزایش وزن (BWI)، افزایش وزن بدن، میزان نرخ رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمار 2 (15/0 میلیگرم نانو سلنیوم+ 15 میلیگرم نانو روی) نسبت به گروه شاهد و تیمارهای 1 (3/0 میلیگرم نانوذرات سلنیوم) و 3 (30 میلیگرم نانو ذرات روی) اختلاف معنیداری داشت (05/0p<). همچنین اختلاف معنیداری در درصد بازماندگی بین تیمارهای 1 و 2 نسبت با تیمارهای شاهد و 3 مشاهده شد (05/0p<). بررسی آماری نشان داد که اختلاف معناداری در درصد پروتئین و چربی لاشه میان میگو پا سفید غربی تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح مختلف نانو ذرات سلنیوم و روی با تیمار شاهد وجود دارد (05/0p<). در مجموع، تأثیر سطوح مختلف نانو ذرات سلنیوم و روی بهویژه در تیمار 2 بر شاخصهای رشد و بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی کاملاً مثبت و معنی دار ارزیابی شد. |
|
واژههای کلیدی: میگوی پا سفید غربی، نانو سلنیوم، نانو روی، شاخصهای رشد، ترکیبات بدن |
|
متن کامل [PDF 350 kb]
(538 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تكثير و پرورش دریافت: 1399/2/15 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10
|
|
|
|