[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 137-144 برگشت به فهرست نسخه ها
میزان تاثیر اسانس مرزه (Satureja hortensis ) در جلوگیری از تولید سم آفلاتوکسین در غذای آبزیان
لاله یزدانپناه گوهرریزی ، ابوالفضل سپهداری، عیسی شریف پور، مصطفی شریف روحانی، داوود درویشی
چکیده:   (6228 مشاهده)

این تحقیق بمنظور بررسی امکان استفاده از مواد طبیعی از قبیل اسانس مرزه در

 جلوگیری از تولید آفلاتوکسین در خوراک آبزیان در سال90- 1389 انجام گردید. پس از تهیه اسانس مرزه و اندازه‌گیری میزان مواد موثره از قبیل تیمول و کارواکرول با روش GC، ابتدا میزان بالاترین اثرگذاری اسانس را بر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس در محیط کشت PDA بررسی و سپس در خوراک آبزیان مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا میزان 300 گرم از نمونه خوراک آبزیان را درظروف درب‌دار ریخته و سپس نمونه‌ها توسط دستگاه اتوکلاو استریل گردیدند و مقدار 2 سی‌سی از سوسپانسیون قارچ به نمونه‌های خوراک اسپری شد. سپس غلظت‌های مختلف اسانس (0، 300، 400، 500 و 600 ( به میزان 3 سی‌سی در 3 تکرار به خوراک افزوده گردید. نمونه‌ها در دمای با میانگین (± انحراف معیار) 2±28 درجه سانتیگراد انکوبه گردیدند. پس از اتمام هر دوره در مقاطع 20، 40 و 60 روزه بصورت تصادفی از ظروف نمونه‌برداری و برای اندازهگیری میزان تولید آفلاتوکسین‌های B1، B2، G1 و G2 به آزمایشگاه ارسال گردید. نتایج نشان دادند که اسانس مرزه در غلظت‌های ppm500 و بالاتر، دارای خاصیت ضد قارچی قوی برعلیه آسپرژیلوس فلاووس می‌باشد و میزان تولید آفلاتوکسین B1 راپس از60 روز به حدود صفرمی‌رساند.

 

ppm
واژه‌های کلیدی: تغذیه آبزیان، گیاهان دارویی، سموم قارچی
متن کامل [PDF 183 kb]   (2040 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۲/۴/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdanpanah Goharrizi L, Sepahdari A, Sharifpour E, Sharifrohani M, Darvishi D. Evaluation inhibitory effect of essential oil Savory (Satureja hortensis) in food fish . isfj. 2012; 21 (3) :137-144
URL: http://isfj.ir/article-1-836-fa.html

یزدانپناه گوهرریزی لاله، سپهداری ابوالفضل، شریف پور عیسی، شریف روحانی مصطفی، درویشی داوود. میزان تاثیر اسانس مرزه (Satureja hortensis ) در جلوگیری از تولید سم آفلاتوکسین در غذای آبزیان . مجله علمي شيلات ايران. 1391; 21 (3) :137-144

URL: http://isfj.ir/article-1-836-fa.html



دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742