[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 22، شماره 4 - ( 10-1392 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 118-107 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف پروتئین و انرژی جیره غذایی بر روند رشد بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso)
محمود محسنی1 ، اسماعیل امیرخانی ، میرحامد سید حسنی ، حمیدرضا پورعلی
چکیده:   (9063 مشاهده)
به منظور مطالعه اثر سطوح مختلف پروتئین و انرژی جیره غذایی بر روند رشد بچه فیلماهیان پرورشی (Huso huso) با متوسط وزن 64/1 ± 85/49 گرم، آزمایش رشدی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی متعادل به روش فاکتوریل 4×2 طراحی و اجرا گردید. آزمونها در دو سطح پروتئینی40 و 45 درصد، هر یک با چهار سطح انرژی (5/18، 8/19، 1/21 و 4/22 مگاژول انرژی خام در هر کیلوگرم جیره) با نسبتهای مختلف P/E (از 03/18 تا 14/24 میلی‏گرم پروتئین در کیلوژول) در شرایط یکسان پرورشی به مدت 110 روز انجام شد. میانگین دمای آب در طول دوره پرورش 5/1± 9/22 درجه سانتیگراد و اکسیژن محلول 59/0 ± 4/7 میلیگرم در لیتر در نوسان بود. در هر یک از سطوح پروتئینی 40 و 45% با افزایش انرژی، میزان کارایی غذایی، درصد افزایش وزن، نسبت بازده پروتئین و شاخص رشد ویژه به طور معنی‏داری افزایش ‏یافت، بطوریکه بچه ماهیان تغذیه شده با جیره کم انرژی از روند رشد کمتری نسبت به بچه ماهیان تغذیه شده با انرژی متعادل و انرژی بالا برخوردار بودند. از نظر ترکیبات بدن، اختلاف معنی داری بین پروتئین40 و 45% مشاهده نشد. نتایج حاکی از آن بود که چربی لاشه بدون توجه به میزان پروتئین با میزان چربی جیره همبستگی مثبت داشت، بطوریکه میزان چربی بدن ماهیانی که از انرژی بالاتر تغذیه کرده بودند، بطور معنی داری بیشتر از ماهیانی بود که با انرژی کمتر تغذیه شده بودند. هر چند بیشترین مقدار وزن نهایی (3/5± 1/224 گرم) مربوط به ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 45% پروتئین و سطح انرژی 4/22 مگاژول در هر کیلوگرم جیره مشاهده گردید، اما بدلیل عدم وجود اختلاف معنی‏دار آماری و کاهش هزینه‏های تولید غذا، جیره حاوی 40% پروتئین، 21% چربی و 1/21 مگاژول انرژی در هر کیلوگرم جیره با نسبت P/E 20 میلی‏گرم پروتئین در کیلوژول، جهت دستیابی به بهینه رشد و ضریب تبدیل غذایی برای بچه فیلماهیان پرورشی با وزن 49 تا 250 گرم، نسبت به سایر تیمارها ترجیح داده می‏شود.
واژه‌های کلیدی: پروتئین، انرژی، فیلماهی، (Huso huso) و رشد
متن کامل [PDF 321 kb]   (2742 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/8/7 | پذیرش: 1393/8/7 | انتشار: 1393/8/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseni M, Amirkhani A, Seyed Hassani M H, Pourali H R. Effect of different dietary protein and energy levels on growth of juvenile Beluga (Huso huso). isfj 2014; 22 (4) :107-118
URL: http://isfj.ir/article-1-1175-fa.html

محسنی محمود، امیرخانی اسماعیل، سید حسنی میرحامد، پورعلی حمیدرضا. اثر سطوح مختلف پروتئین و انرژی جیره غذایی بر روند رشد بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso). مجله علمي شيلات ايران. 1392; 22 (4) :107-118

URL: http://isfj.ir/article-1-1175-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 4 - ( 10-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710