در این مطالعه میزان رشد و ترکیبات بیوشیمیایی از قبیل کربوهیدرات، کلروفیل a و b وکاروتنوئید، ریزجلبک تک سلولی تتراسالمیس چوئی (Tetraselmis chuii) در غلظت های مختلف شوری 10، 27 و 40 قسمت در هزار، هر کدام با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت، در ادامه مناسب ترین درجه شوری تعیین شد. نتایج حاصل از تیمارهای فوق حاکی از آن بود که بیشترین میزان تراکم رشد مربوط به تیمار شوری 10 قسمت در هزار با میزان 105×38/0±106×8/2 سلول در هر میلی لیتر و کمترین مقدار در تیمار شوری 40 قسمت در هزار با میزان 105×48/0±106×6/1 سلول در هر میلی لیتر می باشد (P<0/05) در حالیکه مقادیر کربوهیدرات، کلروفیل a و b و رنگدانه کاروتنوئید در این تیمار نسبت به تیمارهای شوری 27 و 40 قسمت در هزار بطور معنی داری کمتر بود (P<0/05). از این رو نتایج حاصل از تراکم رشد در شوری 27 قسمت در هزار با میزان 105×45/0±106×2/2 سلول در هر میلی لیتر و ترکیبات فوق حاکی از آن بود که شوری 27 قسمت در هزار مناسب ترین درجه شوری جهت پرورش ریزجلبک تتراسالمیس چوئی می باشد.
Akbarpour E, Pazir M, Zendehboudi A. The effects of different concentration of salinities on the biochemical components and growth rate of single cell microalgae, Tetraselmis chuii. isfj 2014; 23 (1) :9-22 URL: http://isfj.ir/article-1-1208-fa.html
اکبرپور الهام، خلیل پذیر محمد، زنده بودی عباسعلی. بررسی تأثیر غلظت های مختلف شوری بر روی میزان رشد و ترکیبات بیوشیمیایی ریزجلبک تک سلولی تتراسالمیس چوئی (Tetraselmis chuii) . مجله علمي شيلات ايران. 1393; 23 (1) :9-22
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است