تأثیر 5 جیره غذایی مختلف شامل جلبک سبز Scenedesmus quadricauda، پودر غلات گیاهی (برنج+گندم+کلزا+جو)، پودر غذای ماهی، پودر مخلوط کود (کود مرغی+کود گاوی) و مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) بر میزان هماوری، زمان تکامل لاروی و اندازه بدن در پاروپای آب شیرین Eucyclops serrulatus مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی در ظروف 50 میلی لیتری به صورت انفرادی با مادههای دارای تخم در دمای آب 26 درجه سانتی گراد به مدت 21 روز انجام شد. بیشترین هماوری در تغذیه با پودر غذای ماهی (08/1± 6/18 عدد تخم به ازاء هر ماده ، خطای استاندارد ± میانگین) و سپس به ترتیب مخمر (19/3 ± 3/17) ، مخلوط غلات گیاهی (45/2±13) ، جلبک سندسموس (41/0± 3/9) و کود مخلوط (82 /0± 6/8) بدست آمد. تفاوت معنی داری بین هماوری در تغذیه با پودر غذای ماهی، پودر گیاهی، جلبک و کود وجود داشت (05/0 P <). مدت زمان مراحل تکامل لاروی E. serrulatus تغذیه شده با جیرههای آزمایشی با هم اختلاف معنی داری نشان داد(05/0 P <). میانگین کوتاه ترین دوره ناپلیوس (81 /0 ± 3/8 روز) وکپه پودیت (70/0 ± 11 روز) در تغذیه با پودر غذای ماهی بود که تفاوت معنی دار ی در مقایسه با سایر تیمارها داشت (05/0 P<). همچنین، پرورش پاروپای E. serrulatus تغذیه شده با جیره پودر غذای ماهی و مخمر طول و عرض را در مراحل ناپلیوس، کپه پودیت و بالغین افزایش داد.
Farhadian O, Kharamannia R, Soofiani N M, Ebrahimi E. Effect of different diets on fecundity, development time and body size of freshwater copepod Eucyclops serrulatus. isfj 2014; 23 (1) :51-62 URL: http://isfj.ir/article-1-1212-fa.html
فرهادیان امیدوار، خرامان نیا رحمان، محبوبی صوفیانی نصرالله، ابراهیمی درچه عیسی. تأثیر جیره های مختلف بر میزان هماوری، زمان تکاملی و اندازه بدن پارو پای آب شیرین Eucyclops serrulatus . مجله علمي شيلات ايران. 1393; 23 (1) :51-62
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است