هدف از این تحقیق، ارزیابی اثرات پروبیوتیکی مخمر ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر بر رشد و بازماندگی، نرخ ترشح آمونیاک، برخی از پارامترهای ایمنی و میکروبیوتای روده فیل ماهیان جوان (Huso huso) پرورشی بود. این پژوهش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار انجام شد که شامل تغذیه فیل ماهیان جوان با جیرههای غذایی حاوی 106×2، 106×4 و 106×6 سلول در گرم غذای پروبیوتیک و تیمار شاهد با جیره پایه بدون پروبیوتیک بود. فیل ماهیان با میانگین وزنی 81/2±8/31 گرم (± خطای استاندارد) به صورت تصادفی در 12 حوضچه فایبرگلاس 1000 لیتری با تراکم 30 قطعه ماهی در هر تانک توزیع گشتند. پس از 8 هفته غذادهی با جیرههای آزمایشی در انتهای دوره، شاخصهای رشد و زندهمانی، ایمنی، نرخ ترشح آمونیاک و میکروبیوتای رودهای بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد که جیره غذایی مکمل سازی شده با 106×6 سلول در گرم غذا قارچهای پروبیوتیکی، بطور معنیداری شاخصهای رشد، ایمنی، نرخ بقاء و نرخ ترشح آمونیاک را نسبت به گروه شاهد بهبود دادند. بررسی تراکم کل پروبیوتیکهای قارچی و لاکتوباسیلوسهای میکروبیوتای روده نیز مؤید افزایش معنیدار سطوح این میکروارگانیزمها در روده بود. مطالعه حاضر نشان داد که افزودن ترکیبی پروبیوتیکهای ساکارومایسس سروریزیا و آسپرژیلوس نایجر (با غلظت 106×6 سلول در گرم غذا)، میتواند تأثیر مطلوبی بر فاکتورهای رشد و ایمنی فیل ماهیان جوان پرورشی داشته باشد.
Hasanpour Fattahi A, Jafaryan H, Khosravi A, Abdollahi Arpanahi D. The probiotic effects of dietary Saccharomyces cerevisiae and Aspergillus niger on the growth and some immunity factors of cultured juvenile beluga sturgeon (Huso huso). isfj 2014; 23 (2) :21-33 URL: http://isfj.ir/article-1-1240-fa.html
حسن پور فتاحی احمد، جعفریان حجت الله، خسروی علیرضا، عبداللهی آرپناهی داریوش. اثر پروبیوتیکی مخمر ساکارومایسس سرویزیا (Saccharomyces cerevisiae) و آسپرژیلوس نایجر (Aspergillus niger) بر رشد و پارهای از شاخصهای ایمنی فیل ماهیان جوان (Huso huso) پرورشی. مجله علمي شيلات ايران. 1393; 23 (2) :21-33
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است