[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 23، شماره 3 - ( 7-1393 ) ::
جلد 23 شماره 3 صفحات 95-81 برگشت به فهرست نسخه ها
کارایی پودرضایعات مرغ به عنوان جایگزین پودر ماهی در جیره غذایی فیلماهی (Huso huso) در دوران رشد
میرحامد سیدحسنی1 ، داوود طالبی حقیقی ، محمود حافظیه ، محمد علی یزدانی ساداتی ، حمیدرضا پورعلی ، هوشنگ یگانه
چکیده:   (10357 مشاهده)
با توجه به افزایش قیمت پودرماهی، کارایی پودرضایعات مرغ بهداشتی و با آنالیز ارزش غذایی تعیین شده بعنوان جایگزین پودرماهی در جیره غذایی فیلماهی مورد آزمایش قرار گرفت. شش جیره آزمایشی ایزونیتروژنوس و ایزوکالریک محتوی40% پروتئین و20 مگاژول درکیلوگرم انرژی خام تهیه گردید. پودرضایعات مرغ (PBM) در سطوح20،40،60،80 و100% (PBM20، PBM40، PBM60،PBM80 و PBM100) در جیره غذایی اولیه که به عنوان گروه شاهد PBM0 نامیده شده بود مورد استفاده قرار گرفت. تعداد180عدد فیلماهی با میانگین وزن (SD 9/5±89/107 گرم) در18 مخزن فایبرگلاس2000 لیتری در درجه حرارت با میانگین (±SD) 2±20 درجه سانتیگراد بمدت 18هفته با جیره های فوق الذکر تغذیه شدند. اختلاف معنی دار آماری در شاخصهای وزن نهایی (FW)، درصدافزایش وزن بدن (WG%)، ضریب رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذا در ماهیان تیمار شاهد با ماهیان تیمارهای PBM20، PBM40،PBM60 وBM80 مشاهده نشد. لاشه ماهیان تغذیه شده با جیره PBM20 بیشترین میزان پروتئین (SD36/0 ± 97/16%) را داشتند که از لحاظ آماری با مقدار پروتئین لاشه ماهیان تغذیه شده با جیره PBM40 (SD 67/0± 41/15%) دارای اختلاف معنی دار بود. چربی لاشه ماهیان تغذیه شده با جیره های PBM80 وPBM100 (SD 016/0±63/6%) و (SD 17/0±49/7%) بطور معنی داری از ماهیان تغذیه شده با جیره های دیگر پایین تر بود. شاخص هپاتوسوماتیک ماهیان با افزایش سطوح جایگزینی پودرضایعات مرغ بجای پودرماهی بطور معنی داری افزایش یافت و بیشترین آن در ماهیان تغذیه شده با جیره فاقد پودرماهی PBM100 ثبت گردید (SD 63/0±2/4 %) و شاخص احشایی به استثنای ماهیان تیمار20% جایگزینی (PBM20) در ماهیان تیمارهای دیگر فاقد اختلاف معنی‌دار آماری بود. نتایج این آزمایش نشان می دهد که امکان جایگزینی پودرضایعات مرغ بجای پودرماهی در سطوح بالا (80%) بدون تاثیر منفی بر شاخص‌های رشد و ضریب تبدیل غذا در دوران رشد فیلماهی امکانپذیر است.
واژه‌های کلیدی: فیل‌ماهی، پودرماهی، پودر ضایعات مرغ، شاخص‌های رشد، ترکیب لاشه، شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی.
متن کامل [PDF 877 kb]   (3996 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/11/28 | پذیرش: 1393/11/28 | انتشار: 1393/11/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayed Hassani M H, Talebii Haghighi D, Hafeziehe M, Yazdani Sadati M A, Pourali H, Yeganeh H. Utilization of poultry by product meal as an alternative protein source for Huso huso within growth period . isfj 2014; 23 (3) :81-95
URL: http://isfj.ir/article-1-1270-fa.html

سیدحسنی میرحامد، طالبی حقیقی داوود، حافظیه محمود، یزدانی ساداتی محمد علی، پورعلی حمیدرضا، یگانه هوشنگ. کارایی پودرضایعات مرغ به عنوان جایگزین پودر ماهی در جیره غذایی فیلماهی (Huso huso) در دوران رشد . مجله علمي شيلات ايران. 1393; 23 (3) :81-95

URL: http://isfj.ir/article-1-1270-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 3 - ( 7-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.02 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710