1- تحقیقات-آموزش و ترویج کشاورزی 2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور 3- مؤسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، 4- گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش، ایران
چکیده: (5405 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ال–کارنیتین جیره غذایی (50، 150، 350، 650، 950، 1250 میلیگرم در هر کیلوگرم غذا) بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و وضعیت آنتیاکسیدانت (Oxidative stress) در فیلماهی (Huso huso) جوان پرورشی (6/15±1247 گرم، میانگین، mean± SD) طراحی و انجام شد. نتایج با جیره شاهد (خوراک بیومار فرانسه) مقایسه شدند. ماهیان در 21 وان فایبرگلاس (10 عدد ماهی در هر وان) با یکی از 7 جیره غذایی به مدت 17 هفته تا حد سیری تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، متوسط وزن کسب شده کارایی غذا، میزان کارایی پروتئین و ضریب چاقی ماهیانتغذیه شده با تیمار محتوی 350 میلی گرم ال–کارنیتین در کیلوگرم جیره غذایی به میزان قابل توجهی بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 50، 150،950 و 1250 میلیگرم ال–کارنیتین بود (P<0.05). همچنین متوسط افزایش وزن، کارایی غذا، میزان کارایی پروتئین و ضریب چاقی در فیلماهیان تغذیه شده با تیمار 650 میلیگرم و جیره شاهد، به طور معنیداری بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیرههای 50، 950 و 1250 میلیگرم ال–کارنیتین، بودند. مقادیر پروتئین بافت ماهیچه و لاشه ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد، تیمارهای 350 و 650 میلی گرم در کیلوگرم جیره بطور معنیداری نسبت به ماهیان تغذیه شده با تیمارهای 50، 950 و 1250 میلی گرم ال–کارنیتین، بالاتر بود. فعالیت های سوپراکسید دسیموتاز (SOD)، گلوتاتیون(GSH) و پراکسیداز گلوتاتیون (GPX) در ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 350 و 650 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین، به طور معنیداری نسبت به سایر تیمارها حتی نسبت به جیره شاهد بالاتر بود، در صورتیکه کمترینمقادیرمتوسطTBARS ((Thiobarbiturice acid reactive substances درماهیانتغذیهشدهبا جیره 350 میلیگرم ملاحظهگردید که به استثناء تیمار 650 میلیگرم با سایر تیمارها دارای اختلاف معنیدار آماری بود. با توجه به نتایج حاصله میتوان اذعان نمود سطح ال-کارنیتین در جیره به میزان 350 میلیگرم در کیلوگرم میتواند باعث بهبود عملکرد رشد، مصرف غذا، صرفه جویی در مصرف پروتئین به واسطه منابع چربی، کیفیت بافت ماهیچه و لاشه، سیستم دفاعی و آنتی اکسیدانت در فیلماهی جوان پرورشی شود.
Mohseni M, Pourkazemi M, Kazemi R, Taati R. Effects of dietary L-carnitine on growth performance, body composition and antioxidant status of beluga (Huso huso) and comparison with Bimar diet. isfj 2017; 26 (3) :171-183 URL: http://isfj.ir/article-1-1441-fa.html
محسنی محمود، پورکاظمی محمد، کاظمی رضوان اله، طاعتی رضا. اثر سطوح مختلف ال–کارنیتین جیره غذایی بر روند رشد و تنش اکسیداتیو (Oxidative stress) فیلماهی جوان پرورشی (Huso huso) و مقایسه آن با جیره وارداتی (بیومار). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (3) :171-183
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است