[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 26، شماره 3 - ( 6-1396 ) ::
جلد 26 شماره 3 صفحات 22-11 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از روش شیمیایی به منظور تولید پروتئین آبکافت‌شده از امعاء و احشاء فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت Listeria monocytogenes‌‌‌
ماریا اصغرنیا1 ، سکینه یگانه* 1، سید علی جعفرپور1 ، رضا صفری2
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
چکیده:   (4737 مشاهده)

هدف از این تحقیق آبکافت شیمیایی (اسیدی و قلیایی) امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از پپتون­های تولیدشده به عنوان منبع ازت برای کشت باکتری Listeria monocytogenes­­­ بوده است. برای این منظور، امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ، از بازار ماهی­فروشان شهرستان ساری تهیه شده و در مجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. پس از انجمادزدایی امعاء و احشاء در دمای 4 درجه سانتی­گراد، آبکافت اسیدی و قلیایی به ترتیب در  pH3/3 و 12 در دو دمای 70 و 85 درجه سانتی­گراد انجام شد. در پایان آبکافت، درجه آبکافت و میزان پروتئین محلول تعیین گردید. سپس از پپتون­های تهیه­شده از این 4 تیمار (هر کدام با 3 تکرار) به عنوان محیط کشت باکتری در مدت 48 ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری BHI مقایسه شد. بیشترین و کمترین مقدار پروتئین به­ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتی­گراد و آبکافت اسیدی در دمای 70 درجه سانتی­گراد بود (05/0P<). بیشترین و کمترین درجه آبکافت به ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتی­گراد و آبکافت قلیایی در دمای 70 درجه سانتی­گراد بود (05/0P<). رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در تیمارهای اسیدی و قلیایی در دمای 70 درجه سانتی­گراد به جز زمان 48 ساعت، با تیمار شاهد تفاوت معنی­داری نداشتند (05/0P>)، اما در دمای 85 درجه سانتی­گراد در تمام زمان­های مورد بررسی، آبکافت اسیدی و قلیایی با تیمار شاهد (BHI) اختلاف معنی­دار داشتند (05/0P<).­ با توجه به تحقیق انجام­شده می­توان گفت که آبکافت قلیایی در دمای بالا بهتر از آبکافت اسیدی می­باشد و رشد باکتری­ها در پپتون تولیدی به خوبی رشد آن در محیط کشت تجاری می­باشد و با توجه به استفاده از امعاء و احشاء ماهی و کم­هزینه­بودن روش قلیایی، از نظر اقتصادی مناسب می­باشد.

واژه‌های کلیدی: روش شیمیایی، پروتئین آبکافت‌شده، امعا و احشا، فیتوفاگ، محیط کشت
متن کامل [PDF 731 kb]   (1601 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1394/10/28 | پذیرش: 1396/7/22 | انتشار: 1396/7/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgharnia M, Yeganeh S, Jafarpour S A, Safari R. Use of chemical method for preparing of protein hydrolysate from Silver carp (Hypophthalmichthys moltirix) viscera and its application as culture media for Listeria monocytogenes. isfj 2017; 26 (3) :11-22
URL: http://isfj.ir/article-1-1488-fa.html

اصغرنیا ماریا، یگانه سکینه، جعفرپور سید علی، صفری رضا. استفاده از روش شیمیایی به منظور تولید پروتئین آبکافت‌شده از امعاء و احشاء فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت Listeria monocytogenes‌‌‌. مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (3) :11-22

URL: http://isfj.ir/article-1-1488-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 3 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645