1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس3 2- پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، بندرعباس 3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
چکیده: (6746 مشاهده)
ریزجلبکها در ابتدای زنجیره غذایی آبزیان دریایی قرار دارند و از ضروریات غذایی سالنهای تکثیر آبزیان مختلف دریایی از جمله دو کفهایها، نرمتنان، مراحل لاروی سخت پوستان و مراحل اولیه رشد برخی ماهیها هستند. ریزجلبکها همچنین برای تولید زئوپلانکتونها ( کوپه پودا، روتیفر، آرتمیا) ضروری هستند(Gent, 2001).یکی ازمشهورترین گونههای جلبک مورد استفاده در آبزیپروری عبارت است از Nannochloropsis oculata که رایجترین ریزجلبک مورد استفاده برای تولید زئوپلانکتون ها (روتیفر ) می باشد (.(Heasman, et al., 2000یکی از مهمترین عوامل برای کشت ریزجلبک شوری است که برای به دست آوردن بیشترین مقدار تولید، بهتر است ریزجلبک در دامنه شوری به نسبت کم پرورش داده شوند.یکی ازکاربردهای اصلی ریزجلبکها در زمینه آبزیپروری، مربوط است به تهیه مواد مغذی یا مکمل ها و مصرف تازه به تازه آنها (به عنوان صرفا" مکمل یا ماده افزودنی به تغذیه اصلی )و یا برای رنگدار کردن گوشت ماهی آزاد و تحریک دیگر فعالیت های موجودات است (آذری تاکامی و چرمهینی1390). یکی از جذابترین ویژگیهای موجودات آبزی رنگ آنها میباشد که منبع رنگی آنها از مواد غذایی موجود در محیط زیست آنهامیباشد (Durmaz, 2008 & Kop). ریزجلبکها حاوی رنگدانههای زیادی مثل کلروفیل (از5/0 تا 1 درصد وزن خشک آنها) و کارتنوئیدها (به طور متوسط 1/0 وزن خشک آنها) می باشند
Rahimisuruee M, Rohani Ghadikolaei K, Mohammadizade F. Study on the effect of salinity changes on growth, biomass, and chlorophyll a and carotenoid pigments of microalgae Nannochloropsis oculata. isfj 2016; 25 (3) :263-272 URL: http://isfj.ir/article-1-1498-fa.html
رحیمی سورویی مریم، روحانی کیومرث، محمدی زاده فلورا. یافته علمی:تاثیرنوسانات شوری بر میزان رشد، زیتوده و رنگدانه کلروفیل a و کارتنوئید ریزجلبک Nannochloropsis oculata. مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (3) :263-272
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است