[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 24، شماره 4 - ( 10-1394 ) ::
جلد 24 شماره 4 صفحات 64-55 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانس‌های گیاهی علیه باکتری‌های Lactococcus garvieae، Yersinia ruckeri و Aeromonas hydrophila
مهدی رحیمی پردنجانی ، مهدی رئیسی* 1، مجتبی علیشاهی
چکیده:   (7435 مشاهده)

در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانس­های مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica)، زیره سبز (Cuminum cyminum)، مورد Myrtus communis)) و آویشن دنائی (Thymus daenensis) و همچنین کارواکرول و تیمول در کنار آنتی بیوتیک­های فلورفنیکل و تتراسیکلین بر باکتری­های Aeromonas hydrophila، Yersinia ruckeriو Lactococcus garvieae مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس­ها پس از رقت سازی متوالی محاسبه گردید و سپس قطر هاله عدم رشد هر اسانس در محیط مولر هینتون مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری‌های A. hydrophila ، Y. ruckeri و L. garvieae  بترتیب در مرزه بختیاری و زیره مشاهده شد. نتایج حاکی از آثار بازدارندگی و کشندگی متفاوت گیاهان در مورد باکتری­های مختلف بود ولی اسانس­های مورد استفاده در اکثر موارد اثر بیشتری نسبت به اکسی تتراسیکلین داشتند. بیشترین اثر ممانعت از رشد و کشندگی در مورد A. hydrophila، L. garvieae و Y. ruckeri به ­ترتیب در تیمول، فلورفنیکل و مرزه بختیاری مشاهده گردید. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی تیمول در خصوص آئروموناس 3/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این مقادیر در خصوص اثر فلورفنیکل بر لاکتوکوکوس برابر با 125/3 و 25/6 و در خصوص اثر مرزه بختیاری بر یرسینیا برابر با 25/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. بطور کلی می­توان نتیجه گرفت که حساسیت باکتری­های مورد مطالعه به اسانس­های گیاهی بسیار متفاوت است ولی با توجه به نوع باکتری ، استفاده از این اسانسها در درمان و پیشگیری از بیماری­های باکتریایی ماهی نیاز به بر رسیهای  مورد ارزیابی  قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: خواص ضد باکتریایی، اسانس‌های گیاهی، Aeromonas hydrophila، Yersinia ruckeri، Lactococcus garvieae
متن کامل [PDF 681 kb]   (1881 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: 1394/11/14 | پذیرش: 1394/11/14 | انتشار: 1394/11/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi M, Raeisi M, Alishahi M. Antibacterial effects of some medicinal plant essential oils against Lactococcus garvieae, Yersinia ruckeri and Aeromonas hydrophila . isfj 2016; 24 (4) :55-64
URL: http://isfj.ir/article-1-1499-fa.html

رحیمی پردنجانی مهدی، رئیسی مهدی، علیشاهی مجتبی. مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانس‌های گیاهی علیه باکتری‌های Lactococcus garvieae، Yersinia ruckeri و Aeromonas hydrophila. مجله علمي شيلات ايران. 1394; 24 (4) :55-64

URL: http://isfj.ir/article-1-1499-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 4 - ( 10-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645