[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 25، شماره 3 - ( 7-1395 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 72-63 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تأثیر انواع بسته‌بندی‌ برماندگاری فیله کپورعلفخوار (Ctenopharyngodon idella) در دمای یخچال°C 4
مهدیه بهرامی فر1 ، لاله رومیانی* 2، ابوالفضل عسکری ساری2
1- پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده:   (6675 مشاهده)

این تحقیق با هدف مطالعه تأثیر سه نوع  بسته­بندی­ معمولی، خلاء و سیل­وکیوم (خلاء همراه با گاز بی­اثر)  بر ماندگاری ماهی کپور علفخوار در دمای یخچالی (С° 4) از طریق تعیین ویژگی­های میکروبی و شیمیایی انجام گردید. نتایج نشان دادند که طی دوره نگهداری در تمامی تیمارها میزان پراکسید از حد مجاز (10میلی­اکی­والان اکسیژن در یک کیلوگرم چربی) تجاوز نکرد ولی میزان بازهای نیتروژنی فرار در بسته­بندی معمولی در روز پانزدهم نگهداری 79/0±31/30 میلی­گرم  در 100 گرم بود که بیش از حد استاندارد می باشد. میزان تیوباربیتوریک اسید در بسته­بندی های سیل­وکیوم و خلاء تا روز پانزدهم و در بسته­بندی معمولی تا روز نهم مطالعه در محدوده مجاز باقی ماند. میزان بار میکروبی در بسته­بندی معمولی در روز دوازدهم log cfu/g 34/0± 80/7 و در تمام بسته­بندی­ها در روز پانزدهم (معمولی34/0±06/9، خلاء 26/0±52/7 و سیل­وکیومlog cfu/g 12/0± 04/7)، خارج از  محدوده استاندارد بودند ( log cfu/ g107 ) . با توجه به نتایج به دست آمده بهترین زمان ماندگاری فیله کپور علفخوار در روش بسته­بندی خلاء و سیل­وکیوم در روز دوازدهم نگهداری در یخچال مشاهده شد که روش سیل وکیوم با اختلاف معنی­داری (05/0>p) بهتر از روش خلاء بود.

واژه‌های کلیدی: بسته‌بندی تحت خلأ، بسته‌بندی سیل وکیوم، ماندگاری، ماهی کپورعلفخوار
متن کامل [PDF 741 kb]   (1864 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1394/11/15 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1395/8/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahramifar M, Roomiani L, Askary Sary A. Study on effect of different packaging on fillets persistence of grass carp )Ctenopharyngodon idella( in refrigerated temperature (4°C) . isfj 2016; 25 (3) :63-72
URL: http://isfj.ir/article-1-1500-fa.html

بهرامی فر مهدیه، رومیانی لاله، عسکری ساری ابوالفضل. مطالعه تأثیر انواع بسته‌بندی‌ برماندگاری فیله کپورعلفخوار (Ctenopharyngodon idella) در دمای یخچال°C 4 . مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (3) :63-72

URL: http://isfj.ir/article-1-1500-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 3 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645