1- پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران 2- دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده: (7279 مشاهده)
این تحقیق با هدف مطالعه تأثیر سه نوع بستهبندی معمولی، خلاء و سیلوکیوم (خلاء همراه با گاز بیاثر) بر ماندگاری ماهی کپور علفخوار در دمای یخچالی (С° 4) از طریق تعیین ویژگیهای میکروبی و شیمیایی انجام گردید. نتایج نشان دادند که طی دوره نگهداری در تمامی تیمارها میزان پراکسید از حد مجاز (10میلیاکیوالان اکسیژن در یک کیلوگرم چربی) تجاوز نکرد ولی میزان بازهای نیتروژنی فرار در بستهبندی معمولی در روز پانزدهم نگهداری 79/0±31/30 میلیگرم در 100 گرم بود که بیش از حد استاندارد می باشد. میزان تیوباربیتوریک اسید در بستهبندی های سیلوکیوم و خلاء تا روز پانزدهم و در بستهبندی معمولی تا روز نهم مطالعه در محدوده مجاز باقی ماند. میزان بار میکروبی در بستهبندی معمولی در روز دوازدهم log cfu/g 34/0± 80/7 و در تمام بستهبندیها در روز پانزدهم (معمولی34/0±06/9، خلاء 26/0±52/7 و سیلوکیومlog cfu/g 12/0± 04/7)، خارج از محدوده استاندارد بودند ( log cfu/ g107 ) . با توجه به نتایج به دست آمده بهترین زمان ماندگاری فیله کپور علفخوار در روش بستهبندی خلاء و سیلوکیوم در روز دوازدهم نگهداری در یخچال مشاهده شد که روش سیل وکیوم با اختلاف معنیداری (05/0>p) بهتر از روش خلاء بود.
Bahramifar M, Roomiani L, Askary Sary A. Study on effect of different packaging on fillets persistence of grass carp )Ctenopharyngodon idella( in refrigerated temperature (4°C) . isfj 2016; 25 (3) :63-72 URL: http://isfj.ir/article-1-1500-fa.html
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است