[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 25، شماره 2 - ( 4-1395 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 93-79 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت آنزیم های گوارشی روده تحت تأثیر نسبت های مختلف مکمل های غذایی متیونین و لیزین در جیره غذایی ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta)
رضوان موحدیان ، محمد ذاکری* 1، پریتا کوچنین ، سید محمد موسوی ، احمد تقوی مقدم
چکیده:   (9116 مشاهده)

این تحقیق با هدف مطالعه اثرات نسبت­های مختلف مکمل­های غذایی متیونین و لیزین بر فعالیت آنزیم­های گوارشی روده در ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta) طراحی و اجرا گردید. ۱۸۰ قطعه ماهی جوان صبیتی با میانگین وزنی 4/1± 38/31 گرم در ۱۸ تانک پلی اتیلنی 300 لیتری با تراکم یکسان در هر تانک (10 عدد ماهی در هر تانک) توزیع گردید. ماهیان با 6 جیره غذایی آزمایشی با نسبت­های مختلف متیونین به لیزین شامل تیمار فاقد متیونین و لیزین (گروه شاهد)، تیمار 1 حاوی100% متیونین، تیمار 2 حاوی 75% متیونین و 25% لیزین، تیمار 3 حاوی 50% متیونین و 50% لیزین، تیمار 4 حاوی 25% متیونین و 75% لیزین، تیمار 5 حاوی100% لیزین در حد 2 درصد وزن خشک جیره غذایی، به مدت 8 هفته و در حد سیری به روش دستی تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، آنزیم­های گوارشی تریپسین، کیمو­تریپسین، آلکالین­فسفاتاز، پروتئاز کل، لیپاز و آلفا­آمیلاز مورد اندازه­گیری قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از نسبت­های مختلف مکمل­های اسید­آمینه­ای متیونین و لیزین بر فعالیت آنزیم­های گوارشی تریپسین، کیمو­تریپسین، آلکالین­فسفاتاز و لیپاز به طور معنا­دار تأثیر گذاشت (05/0P<). آنزیم­های تریپسین و کیمو­تریپسین با افزایش میزان لیزین در جیره غذایی روند افزایشی را داشتند، بطوریکه تیمار 5 بیشترین فعالیت این آنزیم­ها را نشان داد. در حالیکه فعالیت آنزیم آلکالین­فسفاتاز در تیمار­هایی با مقادیر بیشتر اسید­آمینه متیونین در جیره غذایی، میزان بالاتری داشت (تیمار 2). افزایش اسید­آمینه لیزین در جیره غذایی سبب کاهش فعالیت آنزیم لیپاز گردید. سنجش میزان فعالیت آنزیم­های آلفا­آمیلاز و پروتئاز کل، تفاوت معناداری را نشان نداد. همچنین با توجه به حد متعادل­تر مکمل­های اسید­­آمینه­ای متیونین و لیزین در تیمار 2، می­توان جیره غذایی با نسبت 75 درصد مکمل اسید آمینه متیونین و 25 درصد لیزین را مطابق نیاز این گونه معرفی نمود.  

واژه‌های کلیدی: متیونین، لیزین، آنزیم های گوارشی، ماهی جوان صبیتی
متن کامل [PDF 910 kb]   (5009 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/4/23 | پذیرش: 1395/4/23 | انتشار: 1395/4/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Movahedian R, Zakeri M, Kochanian P, Mousavi S, Taghavi Moghadam A. Intestinal digestive enzyme activity under the influence of different dietary supplements methionine and lysine in the diet of Sparidentex hasta. isfj 2016; 25 (2) :79-93
URL: http://isfj.ir/article-1-1605-fa.html

موحدیان رضوان، ذاکری محمد، کوچنین پریتا، موسوی سید محمد، تقوی مقدم احمد. فعالیت آنزیم های گوارشی روده تحت تأثیر نسبت های مختلف مکمل های غذایی متیونین و لیزین در جیره غذایی ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta). مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (2) :79-93

URL: http://isfj.ir/article-1-1605-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 2 - ( 4-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645