1- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان 2- دانشگاه خلیج فارس
چکیده: (4786 مشاهده)
هدف از این بررسی اثر استفاده توام از آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و ویتامین E در جیره غذایی ماهی کپور معمولی در بهبود اثرات مواجهه با فلز سنگین کادمیم می باشد. 135 قطعه ماهی کپور معمولی (3 ± 34 گرم) به سه گروه تقسیم شدند: بچه ماهیان گروه اول (کنترل) و دوم (بدون افزودنی) با استفاده از جیره غذایی استاندارد کپور وگروه سوم با جیره غذایی مکمل حاوی 1درصد پودر آویشن شیرازی و مقدار اضافی 100 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E به مدت 45 روز تغذیه شدند. سپس بچهماهیان در معرض غلظت زیرکشنده فلز سنگین کادمیم (5/1 میلی گرم در لیتر) قرار گرفته و شاخصهای آنزیمی و بیوشیمیایی پلاسما در تمامی گروهها در روزهای 0، 7 و 15 اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که میزان فعالیت آنزیمهای AST، ALT، LDH و ALP در گروه بدون افزودنی پس از مواجهه با کادمیم به شکل معنی داری افزایش یافت. همچنین بیشترین سطح تری گلیسرید، کلسترول، گلوکز و کراتینین پلاسما نیز در گروه بدون افزودنی دیده شد (P<0.05). اما از سوی دیگر پارامترهای یاد شده در گروه مکمل قبل و پس از مواجهه با کادمیم تغییری نسبت به گروه کنترل نشان نداد (P>0.05). مطابق با نتایج این بررسی استفاده از مکمل آویشن شیرازی و ویتامین E در جیره غذایی ماهی کپور معمولی به شکل موثری موجب بهبود پاسخهای استرسی در این ماهی گردید.
Mohiseni M, Sepidnameh M, Bagheri D, Banaee M, Nematdust Haghi B. Improvement in physiological potency of common carp fed with Shirazi thyme and vitamin E as complementary feed additives. isfj 2018; 26 (5) :167-171 URL: http://isfj.ir/article-1-1766-fa.html
محیسنی محمد، سپیدنامه مریم، باقری دارا، بنایی مهدی، نعمت دوست حقی بهزاد. یافته کوتاه:بهبود توان فیزیولوژیک ماهی کپور معمولی در نتیجه استفاده خوراکی از مکمل آویشن شیرازی و ویتامین E. مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (5) :167-171
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است