[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 27، شماره 4 - ( 7-1397 ) ::
جلد 27 شماره 4 صفحات 85-77 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر جایگزینی سطوح مختلف روغن کانولا با روغن ماهی در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، نرخ بازماندگی و آنالیز لاشه ماهی قزل آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) انگشت قد
سیما برزگر1 ، کیومرث علی رمجی1 ، سلطنت نجار لشگری 2، میلاد عادل3 ، مهدی محمد علیخانی4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
2- مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی
3- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (3971 مشاهده)

این پژوهش به منظور بررسی اثرات جایگزینی سطوح مختلف روغن کانولا با روغن ماهی در جیره غذایی بر شاخص‌‌های رشد، نرخ بازماندگی و آنالیز لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انگشت قد طراحی و اجرا گردید. بدین منظور، سه جیره آزمایشی با سطح پروتئین یکسان (40 درصد) و سطوح چربی 100 درصد تهیه شد (جیره اول با 100 درصد روغن ماهی، جیره دوم با 100 درصد روغن کانولا و جیره سوم با 50 درصد روغن ماهی و 50 درصد روغن کانولا  با سه تکرار). سپس 405 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 1±11گرم و تراکم 45 عدد در 9 حوضچه طی مدت هشت هفته با جیره های آزمایشی مورد تغذیه قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده، ترکیب 50 درصد روغن ماهی و 50 درصد روغن کانولا در جیره، موجب بهبود شاخص‌‌های رشد شامل وزن نهایی، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و شاخص وضعیت گردید و تفاوت معنی‌داری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>p). از نظر ضریب تبدیل غذایی نیز اختلاف مشاهده شده در هر سه تیمار معنی‌دار بود (05/0>p) و بیشترین میزان آن در تیمار 100 درصد روغن ماهی مشاهده شد، هر چند در بین تیمارهای مختلف از نظر درصد بازماندگی و مقادیر پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت لاشه ماهیان اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (05/0<p). بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، جایگزینی بخشی از روغن کانولا با روغن ماهی (50 درصد روغن ماهی با 50 درصد روغن کانولا) در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد تأثیر مثبتی بر شاخص‌‌های رشد داشته است و می‌تواند با کاهش طول دوره پرورش موجب کاهش هزینه‌‌‌ها گردد.  
 

واژه‌های کلیدی: روغن کانولا، رشد، بازماندگی، ترکیب شیمیایی بدن، قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 633 kb]   (986 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/4/11 | پذیرش: 1397/8/23 | انتشار: 1397/7/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar S, Aliramaji K, Najjar Lashgari S, Adel M, Mohammad Alikhani M. Effects of replacing dietary fish oil with canola oil on growth indices, survival rate and body chemical composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerling. isfj 2018; 27 (4) :77-85
URL: http://isfj.ir/article-1-1830-fa.html

برزگر سیما، علی رمجی کیومرث، نجار لشگری سلطنت، عادل میلاد، محمد علیخانی مهدی. تأثیر جایگزینی سطوح مختلف روغن کانولا با روغن ماهی در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، نرخ بازماندگی و آنالیز لاشه ماهی قزل آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) انگشت قد. مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (4) :77-85

URL: http://isfj.ir/article-1-1830-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 4 - ( 7-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645