1- گروه سمشناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه آزاداسلامی واحد شهرضا، اصفهان، ایران 2- بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
چکیده: (5309 مشاهده)
مالاشیت گرین(MG) ضدعفونی کننده قوی جهت درمان حملات قارچیدر ماهیان استوبرای انسان بسیار خطرناک می باشد. در مطالعه حاضر، کیفیت گوشت ماهیقزلآلایرنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)و کپور(Cyprinus carpio)ازنظرحضورویاعدمحضورمالاشیتگریندرآنموردبررسیقرارگرفت. تعداد8 تیماربا میانگین وزنkg 5/0 و1، مورد آزمایش قرار گرفتند که هر تیمار شامل 4 بار تکرار و هر تکرار شامل 5 نمونه ماهی بوده است. ماهیقزل آلای رنگین کمان از 2 منطقههرازوشهرکرد و ماهی کپور از 2 مطقه شمال و جنوبتهیه شدند. نمونهها اززیربالهپشتیجداومیزانMG در گوشت ماهیها باروشELISAاندازهگیریشد. نتایجنشاندادکهمیزانMGدرگوشتماهیقزل آلای رنگین کمانمنطقههراز، باوزن kg5/0برابرmg/kg391/0– 139/0 و وزنkg1، mg/kg477/0-367/0 می باشد. میزانMGدرگوشتماهی قزل آلای رنگین کمانمنطقهشهرکرد، با وزنkg5/0برابرmg/kg680/0-468/0و در وزن kg1، mg/kg529/0-281/0اندازه گیریگردید. میزانMGدرگوشتماهیکپورمنطقهشمال، با وزنkg5/0برابر mg/kg338/0 - 330/0 و در وزنkg1، mg/kg484/0 - 329/0 بدستآمد. میزانMGدرگوشتماهی کپورمنطقهجنوبوزنkg5/0برابرmg/kg414/0 - 318/0 و دروزن kg1، mg/kg334/0 - 298/0 اندازه گیریگردید. داده ها با استفاده از نرم افرار آماریSAS تجزیهو تحلیل گردید و نشاندادکهتفاوتمعنیداریبینمیزانMGدر ماهی قزل آلای دراوزانkg5/0و1هرمنطقهوجودندارد،ولیماهیkg 5/0هراز باماهیkg5/0شهرکرد تفاوت معنی داری نشان دادند)05/0>p (و تفاوت معنی داری در میزان MG موجود در گوشت ماهی kg 1 دو منطقه هراز و شهرکرد مشاهده نشد)05/0<(p ، همچنین میزان MG در ماهیان کپور در وزن های 5/0و 1 کیلوگرمی در هر دو منطقه شمال و جنوب تفاوت معنی داری ندارند)05/0<(p
Motafeghi F, Javadi I, Allameh S K. Investigation of Malachite green existence in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and common Carp (Cyprinus carpio) flesh in the area of North and South of Iran, Haraz and Shahr e Kord. isfj 2018; 27 (1) :131-137 URL: http://isfj.ir/article-1-1864-fa.html
متفقی فرزانه السادات، جوادی ایرج، علامه سید کمال الدین. بررسی وجود مالاشیت گرین در گوشت ماهیان پرورشی، قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و ماهی کپور (Cyprinus carpio)در مناطق شمال، جنوب، هراز و شهرکرد. مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (1) :131-137
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است