1- گروه بهداشت، بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران 2- گروه پاتولوژی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران 3- گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران 4- گروه باکتری شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده: (5625 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی اثرات تغذیهای غلظتهای مختلف محصول تجاری سلماناکس (حاوی ترکیبات فعال دیوارهای ساکارومایسیس سرویسه و مانان الیگوساکارید) بر شاخصهای رشد، بافت شناسی دستگاه گوارش و همچنین سنجش میزان مقاومت ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی در مواجه با بیماری یرسینیوزیس بود. ماهیان قزلآلای رنگین کمان با میانگین وزنی 45/1±08/19 گرم به مدت 60 روز با جیره حاوی غلظت های مختلف پری بیوتیک (غذا%0 ، 1/0، 5/0و1)در چهار تیمار و هر تیمار با 3 تکرار تغذیه شدند. در روز 60 مطالعه به صورت تجربی بیماری یرسینیوزیس به روش تزریق داخل صفاقی برای همه گروههای آزمایشی ایجاد گردید. نتایج مطالعه نشان داد افزودن پریبیوتیک سلماناکس در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان با غلظتهای مختلف به طور معنی داری سبب افزایش وزن نهایی، نرخ رشد روزانه، ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی، شاخص کارایی غذا، بهبود ضریب تبدیل غذایی و میکروفلور دستگاه گوارش می گردد (05/0>P). نتایج بافت شناسی نشان دهنده افزایش ضخامت مخاط چین دار، طول پرزها و لایه عضلانی بافت دستگاه گوارشتیمارهای تغذیه شده با پریبیوتیک نسبت به گروه شاهد بود (05/0>P). همچنین تیمارهای تغذیه شده با پریبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد در زمان مواجه با بیماری یرسینیوزیس به طور معنی داری تلفات کمتری داشتند (05/0>P).
Khodadadi A, Haghighi A, Malekinejad H, Tukmechi A, Afsharnasab M. Dietary effect of celmanax® on growth factor, intestine histology and yersiniosis resistance in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj 2018; 26 (6) :125-138 URL: http://isfj.ir/article-1-1869-fa.html
خدادادی امین، حقیقی عادل، ملکی نژاد حسن، توکمه چی امیر، افشار نسب محمد. اثرات تغذیه ای مکمل سل ماناکس بر شاخص های رشد، بافت شناسی روده و مقاومت در برابر یرسینیوزیس در قزل آلای رنگین کمان . مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (6) :125-138
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است