1- بخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور 2- دانشگاه آزاد اسلامی بندر انزلی 3- دانشیار ، دانشگاه آزاد ، واحد تهران شمال
چکیده: (4548 مشاهده)
کنسانتره پروتئین ماهی از گوشت چرخ شده ی ماهی کپور نقره ای در طی سه مرحله استفاده از حلال ( ایزوپروپانول ) ، پرس و خشک کردن با استفاده از دمای خشک( 6 درجه سانتیگراد ) بدست آمد . این کنسانتره دارای 93 درصد پروتئین بود که با توجه به منابع پروتئینی آبزیان از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار میباشد و برای غنی سازی سایر فرآورده های غذایی استفاده میشود . با توجه به اینکه ماکارونی های فعلی تولیدی از منابع کربوهیدارت هستند و از نظر اسید آمینه های لیزین و ترئونین دچار کمبود می باشند، این امر فرصتی ایجاد میکند تا برای غنی سازی و افزایش کیفیت تغذیه ای آنها، استفاده شود . در این تحقیق ازنسبتهای 5 و 15درصد از کنسانتره پروتئین ماهی برای غنی سازی ماکارونی استفاده شد و نمونه ها در سه تکرار تهیه گردید و در دمای محیط به مدت 3 ماه نگهداری و آزمایشات مربوط به ارزش غذایی و اسیدهای آمینه انجام شد و با نمونه شاهد ( بدون کنسانتره) مقایسه گردید . با توجه به نتایج آزمایشات ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای آمینه و پس از انجام آزمایشات آماری داده ها مشخص گردید ، از نظر ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای آمینه تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی بهتر بوده است و در ارزیابی کلی تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی 5 ٪، بهتر از سایر نمونه ها بوده است و تفاوت معنی داری داشته است (05/0>p).
kamali S, Zareh Gashti G, Nasri Tajan M, Noghani F, Khoshkhoo Z. Study of amino acids profiles and nutritional values of industrial pasta enriched with protein concentrates of silver carp (FPC). isfj 2019; 27 (6) :165-170 URL: http://isfj.ir/article-1-1886-fa.html
کمالی صغری، زارع گشتی قربان، نصری تجن مهرداد، نوغانی فاطمه، خوشخو ژاله. یافته علمی: بررسی پروفایل اسیدهای آمینه و ارزش غذایی ماکارونی صنعتی
غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای (FPC)
. مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (6) :165-170
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است