اثر زمان شروع غذادهی روی رشد و بقاء لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)
|
ضیا کردجزی، ابوالقاسم کمالی، رجب محمد نظری، فرهاد یغمایی |
|
|
چکیده: (4240 مشاهده) |
ر این تحقیق اثر زمان شروع غذادهی (تغذیه خارجی) از روز 9، 10، 11، 12 و 13 پس از تفریخ با غذای زنده (ناپلیوس آرتمیا)، روی رشد و بقا لاروتاسمی ایرانی با تراکم 400 عدد لارو در هر0.1 مترمربع، در درجه حرارتهای 0.8 ± 17.7 و 0.4 ± 18.1 درجه سانتی گراد مورد مطالعه قرار گرفت.
نتایج این بررسی نشان داد که زمان شروع غدادهی روی طول، وزن، نسبت به طول به وزن نرخ ردش ویژه اثر می گذارد، اما تاخیر یک روز در زمان شروع غذادهی تاثیری روی بقا لارو ندارد (P<0.05). همچنین تاثیر دو روز در زمان شروع غذادهی تاثیری روی بقا لارو ندارد (P<0.05). همچنین تاخیر دو روز در زمان شروع غذادهی تاثیری روی ضریب وضعیت (با شیب رگرسیونی محاسبه شده) لارو تاسماهی ایرانی ندارد. پس با توجه به نتایج این تحقیق، طول، وزن، نسبت طول به وزن و نرخ رشد ویژه بهتر از درصد بقا و ضریب وضعیت می توانند اثرات تاخیر در زمان غذادهی به لارو تاسماهی ایرانی را نشان دهند. در نتیجه بهتر است در درجه حرارتهای 17.7±0.8 و 18.1±0.4 درجه سانتی گراد به ترتیب از روز دوازدهم و دهم پس از تفریخ، اقدام به غذادهی لارو تاسماهی ایرانی نمود، بطوریکه تاخیر بیشتر در غذادهی اثر منفی روی رشد لارو دارد. |
|
واژههای کلیدی: لارو، تغذیه خارجی، رشد، بقاء، تاسماهی ایرانی، acipenser persicus |
|
متن کامل [PDF 289 kb]
(809 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت و بيماريهاي آبزيان دریافت: 1396/10/26 | پذیرش: 1396/10/26 | انتشار: 1396/10/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|