1- پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی، 2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، 3- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی 4- دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، گروه میکروبیولوژی و زیست فناوری میکروبی
چکیده: (5454 مشاهده)
در این تحقیق اثرات غلظت های متفاوت عصاره آبی-الکلی برگ زیتون بر عملکرد رشد و برخی از فراسنجه های خونی و ایمنی در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) ارزیابی شد. 135 عدد بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 3/4 ± 15 گرم با دو جیره حاوی 1 و 5 گرم در کیلوگرم عصاره آبی– الکلی برگ زیتون با 3 تکرار (طرح تصادفی) در 9 آکواریم 20 لیتری مجهز به هواده با تراکم 15 عدد در هر آکواریوم، به مدت 8 هفته تغذیه شدند. بعد از 8 هفته، ابتدا شاخص های رشد محاسبه و سپس خون گیری انجام شد و برخی شاخصهای خونی و ایمنی ماهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اختلاف معنادار در وزن نهائی، طول نهائی، درصد افزایش وزن بدن، شاخص رشد ویژه در ماهیان گروه تیمار نسبت شاهد مشاهده وجود نداشت (0/05p>). در هر دو تیمار تغذیه شده با عصاره برگ زیتون افزایش معنادار در تعداد گلبول های سفید و لنفوسیت و کاهش معنادار در ضریب تبدیل غذایی مشاهده شد (0/05>p). بیش ترین میزان لیزوزیم و IgM در تیمار تغذیه شده در جیره حاوی 5 گرم در کیلوگرم عصاره برگ زیتون مشاهد شد (0/05>p). براساس نتایج مذکور، عصاره برگ زیتون تولید شده در استان گیلان در هر دو میزان 1 و 5 گرم در کیلوگرم منجر به کاهش ضریب تبدیل غذایی و بهبود برخی از شاخص های خونی و ایمنی در بچه ماهیان کپور پرورشی شد.
Karimi Pashaki A, Ghasemi M, ZorriehZahra J, Shrif Rohani M, Hosseini S. Effect of diets containing aqueous-alcoholic extract of olive leaf (Olea eurcpaea L.) on growth performance and some blood and immune parameters in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. isfj 2018; 27 (2) :71-80 URL: http://isfj.ir/article-1-2013-fa.html
کریمی پاشاکی عاطفه، قاسمی محدث، ذریه زهرا جلیل، شریف روحانی مصطفی، حسینی سید مسعود. تأثیر مصرف خوراکی عصاره آبی- الکلی برگ زیتون در عملکرد رشد و برخی از فراسنجههای خونی و ایمنی در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (2) :71-80
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است