1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران 2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده: (2212 مشاهده)
امروزه استفاده از عصارههای طبیعی به منظور بهبود کیفیت ماهی به دلیل داشتن ویژگیهای ضدمیکروبی رو به افزایش است. در این تحقیق به منظور تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) از عصاره اتانولی پوست پرتقال، روش رقیقسازی در آگار بر باکتریهای سودوموناس آئروجینوزا، اشرشیاکلی و آئروموناس هیدروفیلا استفاده شد. سپس فیلههای فیل ماهی با محلولهای عصاره اتانولی پوست پرتقال (بترتیب به نسبت 5، 6 و 7 درصد وزنی/ وزنی) و نمونه شاهد در آب مقطر به مدت 30 دقیقه تیمار شدند. نمونهها در فواصل زمانی معین(صفر،5، 10 و 15 روز) از نظر ویژگیهای میکروبی (شمارش کل باکتریهای هوازی مزوفیل، سرماگرا وکلی فرم) مورد بررسی قرار گرفتند. میزان MIC عصاره اتانولی پوست پرتقال در شرایط invitro برای هر سه باکتری، 5 درصد تعیین گردید. بر اساس تجزیه و تحلیل آزمون میکروبی، عصارههای پوست پرتقال به طور معنیداری سبب کاهش بار میکروبی در فیله فیل ماهی در مقایسه با نمونه کنترل شدند (01/0p<)بطوریکه روند افزایش بار میکروبی در فیلههای مورد تیمار با عصاره پوست پرتقال 7% کندتر از تیمارهای عصاره پوست پرتقال %6 و عصاره پوست پرتقال 5% بود و توانست زمان ماندگاری ماهی را در مقایسه با نمونه کنترل 2 برابر کند. لذا، عصاره پوست پرتقال به علت دارا بودن خاصیت ضدمیکروبی میتواند به عنوان نگهدارنده طبیعی سبب افزایش زمان ماندگاری نمونههای ماهی در طول نگهداری در دمای یخچال گردد.
Oraii F, Hosseini S E, Zorriehzahra M J, Safari R. Determination of minimum inhibitory concentration of the ethanolic extract of orange peel and the effects on the growth inhibition of Huso huso filet bacteria during refrigerated storage. isfj 2020; 29 (3) :25-36 URL: http://isfj.ir/article-1-2065-fa.html
اورعی فرشته، حسینی سید ابراهیم، ذریه زهرا سید محمد جلیل، صفری رضا. تعیین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره اتانولی پوست پرتقال و تاثیر آن بر فلور باکتریهای مولد فساد در فیله فیل ماهی (Huso huso)در زمان نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (3) :25-36
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است