[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 28، شماره 1 - ( 2-1398 ) ::
جلد 28 شماره 1 صفحات 200-189 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداری
فاطمه شرفی1 ، سید مهدی حسینی* 1، محمود ناصری2 ، سید محمد موسوی1
1- گروه شیلات، دانشکده‌‌ی منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر
2- گروه مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز
چکیده:   (2904 مشاهده)
در این پژوهش، کیفیت نگهداری روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل­آلای رنگین­کمان ( (Oncorhynchus mykissبا استفاده از ترکیبات زیست فعال گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) مور بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی در این تحقیق شامل تیمار شاهد (فاقد عصاره یا اسانس)، تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره­ی آویشن شیرازی و تیمارهای با غلظت 600 و  1200 قسمت در میلیون اسانس آویشن شیرازی بودند. نمونه­های روغن وارد لوله­های آزمایش شده، پس از پیچیده شدن در ورق­های آلومینیومی در دمای 50 درجه سانتی­گراد انکوبه و در روزهای 0، 3، 6 و 9 آزمایش شدند. مقایسه­ نتایج بدست آمده از تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره و اسانس با تیمار شاهد نشان داد که تعدادی از شاخص­های شیمیایی روغن ها شامل عدد پراکسید (52/25 میلی‌‌اکی‌‌والان بر میلی‌‌گرم) و قهوه­ای شدن غیر آنزیمی (93/0) در روز 9 دوره­ نگهداری در تیمار اسانس با غلظت 1200 قسمت در میلیون از کمترین مقدار برخوردار بودند، درحالیکه تعدادی دیگر از شاخص ها شامل میزان مواد واکنش‌‌گر با تیوباربیتوریک اسید (09/0 میلی گرم مالون آلدئید بر کیلوگرم)، اسیدهای چرب آزاد (08/0 درصد اولیک اسید) و عدد آنزیدین (30/1) در روز 9 دوره­ نگهداری در تیمار­های عصاره و اسانس 600 قسمت در میلیون کمترین مقدار را داشتند. از سوی دیگر، مقایسه مقادیر شاخص­های کیفی اندازه گیری شده در تیمار شاهد و سایر تیمارها در روز 9 دوره­ نگهداری نشان داد که تقریبا همه­ شاخصها در تیمار شاهد مقادیر بیشتری داشتند که نشان دهنده­ فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره و اسانس گیاه آویشن شیرازی در کاهش سرعت فساد اکسیدانی و افزایش ماندگاری روغن های حاوی این عصاره و اسانس می باشد.
واژه‌های کلیدی: اسانس، آویشن شیرازی، روغن زایدات، عصاره، ماهی قزل آلا
متن کامل [PDF 744 kb]   (1045 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1397/9/12 | پذیرش: 1398/1/20 | انتشار: 1398/2/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharafi F, Hosseini S, Naseri M, Mosavi S. Effect of thyme (Zataria multiflora) bioactive compounds on oil quality extracted from rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) wastes during storage. isfj 2019; 28 (1) :189-200
URL: http://isfj.ir/article-1-2134-fa.html

شرفی فاطمه، حسینی سید مهدی، ناصری محمود، موسوی سید محمد. اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداری . مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (1) :189-200

URL: http://isfj.ir/article-1-2134-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 1 - ( 2-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645