[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 28، شماره 2 - ( 4-1398 ) ::
جلد 28 شماره 2 صفحات 128-117 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
زهرا یعقوب زاده1 ، حامی کابوسی* 1، فاطمه پیروی قادیکلایی2 ، رضا صفری3 ، اسماعیل فتاحی4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر
3- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
4- گروه بیولوزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل
چکیده:   (3293 مشاهده)
مطالعه حاضر به بررسی خواص ضدباکتریایی و آنتی­اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تولید شده با آنزیم­های آلکالاز و فلاورزایم میپردازد. فعالیت ضد باکتریایی پروتئین هیدرولیز شده (FPH) به روش های انتشار دیسک، انتشار چاهک و رقیق سازی انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با استفاده از آزمون های قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء­کنندگی آهن در سه غلظت 200، 500 وppm 800 بررسی شد. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده توسط آلکالاز و فلاورزایم قادر به مهار رشد (حداقل غلظت بازدارندگی (MIC باکتری­های Pseudomonas aeruginosa و Staphylococcus aureus (سویه های استاندارد) نبودند، ولی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بوده و آنزیم فلاورزایم نسبت به آنزیم آلکالاز قادر به تولید پودر پروتئینی با درجه هیدرولیز بالاتری (75/1±83/43) بود. قدرت مهار رادیکال DPPH پروتئین هیدرولیز شده با آلکالاز به طور معنی‌داری بیشتر از پروتئین هیدرولیز شده با فلاورزایم بود (05/0p<). اما در مورد قدرت احیاءکنندگی آهن عکس این نتیجه بود و پروتئین هیدرولیز شده با فلاورزایم قدرت احیاء­کنندگی بالاتری نسبت به هیدرولیز حاصل از آلکالاز داشت (05/0p<). با افزایش غلظت خاصیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده افرایش یافت. در صورتیکه  آنتی اکسیدان­های سنتزی BHA و BHT قدرت مهار رادیکال DPPH و قدرت احیاءکنندگی آهن بالاتری نسبت به پروتئینهای هیدرولیز شده آلکالاز و فلاورزایم داشتند. نتایج نشان داد که پروتئین­های هیدرولیز شده کمتر از 3 کیلودالتون پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان قادر به مهار رشد باکتری­ها نمی‌باشند، اما می‌توانند به عنوان آنتی­اکسیدان طبیعی مواد تشکیل دهنده در تهیه غذاها و محصولات بهداشتی پیشنهاد شوند.

واژه‌های کلیدی: هیدرولیز آنزیمی، ماهی قزل آلای رنگین کمان، پروتئین هیدرولیز شده، خواص ضد‌باکتریایی، خواص آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 597 kb]   (1768 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1397/10/18 | پذیرش: 1398/4/29 | انتشار: 1398/4/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghoubzadeh Z, Kaboosi H, Peyravii Ghadikolaii F, Safari R, Fattahi E. Evaluation of antibacterial and antioxidant activities of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) skin protein hydrolysate. isfj 2019; 28 (2) :117-128
URL: http://isfj.ir/article-1-2168-fa.html

یعقوب زاده زهرا، کابوسی حامی، پیروی قادیکلایی فاطمه، صفری رضا، فتاحی اسماعیل. بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (2) :117-128

URL: http://isfj.ir/article-1-2168-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 2 - ( 4-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645