1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی 2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر 3- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی 4- گروه بیولوزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل
چکیده: (3293 مشاهده)
مطالعه حاضر به بررسی خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تولید شده با آنزیمهای آلکالاز و فلاورزایم میپردازد. فعالیت ضد باکتریایی پروتئین هیدرولیز شده (FPH)به روش هایانتشاردیسک، انتشارچاهک و رقیق سازی انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با استفاده از آزمون های قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاءکنندگی آهن در سه غلظت 200، 500 وppm 800 بررسی شد. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده توسط آلکالاز و فلاورزایم قادر به مهار رشد (حداقلغلظتبازدارندگی (MIC باکتریهای Pseudomonas aeruginosa و Staphylococcus aureus (سویه هایاستاندارد) نبودند، ولی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بوده و آنزیم فلاورزایم نسبتبه آنزیم آلکالاز قادر به تولید پودر پروتئینی با درجه هیدرولیز بالاتری (75/1±83/43) بود. قدرتمهاررادیکال DPPH پروتئین هیدرولیز شده با آلکالاز به طورمعنیداری بیشتر از پروتئین هیدرولیز شده با فلاورزایم بود (05/0p<). امادرموردقدرتاحیاءکنندگیآهن عکسایننتیجهبودوپروتئینهیدرولیز شده با فلاورزایم قدرتاحیاءکنندگیبالاترینسبتبههیدرولیز حاصلازآلکالاز داشت (05/0p<).با افزایش غلظت خاصیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده افرایش یافت. در صورتیکه آنتی اکسیدانهای سنتزی BHA و BHTقدرتمهاررادیکال DPPH و قدرتاحیاءکنندگیآهن بالاتری نسبت به پروتئینهای هیدرولیز شده آلکالاز و فلاورزایم داشتند. نتایج نشاندادکه پروتئینهای هیدرولیز شده کمتر از 3 کیلودالتون پوستماهیقزلآلایرنگینکمان قادر به مهار رشد باکتریها نمیباشند، اما میتوانندبهعنوانآنتیاکسیدانطبیعیمواد تشکیل دهنده در تهیه غذاها و محصولات بهداشتی پیشنهاد شوند.
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است