[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 28، شماره 3 - ( 6-1398 ) ::
جلد 28 شماره 3 صفحات 99-89 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تغییرات شاخص‌های بیوشیمیایی خون و آنتی‌اکسیدانی کبد در ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با عصاره جلبک قرمز (Jania adhaerens J.V. Lamouroux)
پریا اکبری* 1، فرزانه دباشی1 ، رها فدایی راینی2
1- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
2- دانشگاه جیرفت
چکیده:   (3002 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره جلبک قرمز جانیا (Jania adhaerens) بر شاخص­های بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی ماهی کفال خاکستری بعد از 60 روز بود. 120 قطعه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) با میانگین وزنی 01/2± 95/14 (میانگین± خطای معیار) گرم، در 4 تیمار با جیره­های مختلف شامل 0 (تیمار شاهد)، 5 ، 10 و 15 میلیگرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا تقسیم­بندی شدند. پس از 60 روزتغذیه با جیره­های فوق، نتایج نشان داد بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد از نظر آلبومین و فعالیت آنزیم کاتالاز اختلاف معنی­داری مشاهده نشد (05/0<P). کمترین میزان گلوکز، کلسترول، آلکالین فسفاتاز و آلانین آمینوترانسفراز و بیشترین میزان گلوتاتیون احیاء شده در تیمار حاوی 15 میلی­گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. تیمار­های حاوی سطوح مختلف عصاره جانیا افزایش معنی­داری را از نظر فعالیت آنزیم­های سوپر اکسیداز دیسموتاز، مالون دی­آلدئید، گلوتاتیون احیاء شده، پروتئین تام و گلبولین در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند (05/0>P).  به طور کلی، نتایج این تحقیق نشان داد که ماهیان کفال تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی 10 و 15 میلی­گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا منجر به بهبود فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانی و شاخص­های بیوشیمیایی سرم خون شده و استفاده از 15 گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا در جیره غذایی ماهی کفال خاکستری توصیه می­گردد. 
واژه‌های کلیدی: آنزیم‌های آنتی اکسیدانی، جلبک دریایی قرمز، شاخص‌های بیوشیمیایی خون، ماهی کفال خاکستری
متن کامل [PDF 528 kb]   (1606 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1397/10/19 | پذیرش: 1398/4/29 | انتشار: 1398/4/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbary P, Debashi F, Fadai Raeini R. Study of blood biochemical and liver antioxidant parameters changes in grey mullet, Mugil cephalus fed with red seaweed Jania adhaerens J.V. Lamouroux extract. isfj 2019; 28 (3) :89-99
URL: http://isfj.ir/article-1-2170-fa.html

اکبری پریا، دباشی فرزانه، فدایی راینی رها. مطالعه تغییرات شاخص‌های بیوشیمیایی خون و آنتی‌اکسیدانی کبد در ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با عصاره جلبک قرمز (Jania adhaerens J.V. Lamouroux). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (3) :89-99

URL: http://isfj.ir/article-1-2170-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 3 - ( 6-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645