1- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار 2- دانشگاه جیرفت
چکیده: (3002 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره جلبک قرمز جانیا (Jania adhaerens) بر شاخصهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی ماهی کفال خاکستری بعد از 60 روز بود. 120 قطعه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) با میانگین وزنی 01/2± 95/14 (میانگین± خطای معیار) گرم، در 4 تیمار با جیرههای مختلف شامل 0 (تیمار شاهد)، 5 ، 10 و 15 میلیگرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا تقسیمبندی شدند. پس از 60 روزتغذیه با جیرههای فوق، نتایج نشان داد بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد از نظر آلبومین و فعالیت آنزیم کاتالاز اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0<P). کمترین میزان گلوکز، کلسترول، آلکالین فسفاتاز و آلانین آمینوترانسفراز و بیشترین میزان گلوتاتیون احیاء شده در تیمار حاوی 15 میلیگرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. تیمارهای حاوی سطوح مختلف عصاره جانیا افزایش معنیداری را از نظر فعالیت آنزیمهای سوپر اکسیداز دیسموتاز، مالون دیآلدئید، گلوتاتیون احیاء شده، پروتئین تام و گلبولین در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند (05/0>P). به طور کلی، نتایج این تحقیق نشان داد که ماهیان کفال تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی 10 و 15 میلیگرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا منجر به بهبود فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی و شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون شده و استفاده از 15 گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا در جیره غذایی ماهی کفال خاکستری توصیه میگردد.
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است