1- دانشگاه زابل 2- دانشگاه گنبد 3- دانشگاه سراوان 4- دانشگاه علوم کشاورزی گرگان
چکیده: (3220 مشاهده)
مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر پودر گلبرگ زعفر ان بر رشد و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی در لارو ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) انجام شد. لارو ماهیان با میانگین وزن و طول (03/0± 75/0گرم و 09/0±39/4 سانتیمتر) بصورت مجزا با چهار سطح پودر گلبرگ زعفران در رژیم غذایی به مدت 60 روز تغذیه شدند که شامل P0 (شاهد)، P1(2 درصد)، P2 (4 درصد) و P3 (6 درصد) بود. 1200 قطعه ماهی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 12 مخزن تقسیم شدند (4 تیمار آزمایشی و هر یک با 3 تکرار). پایان آزمایش، پارامترهای رشد (وزن و طول نهایی، نرخ رشد روزانه، وزن بدست آمده، نرخ رشد ویژه و فاکتور وضعیت)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی و کارایی تبدیل غذا) و آنتیاکسیدان (گلوتاتیون پراکسیداز، سوپرکسید دیسموتاز، مالوندیآلدهید و کاتالاز) مورد بررسی قرار گرفتند.پارامترهای رشد پس از تغذیه با پودر گلبرگ زعفران در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت. وزن نهایی و نرخ رشد ویژه در تیمار P2 در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنیداری داشت درحالیکه ضریب تبدیل غذایی در این تیمار کاهش معنیداری داشت.علاوه بر این، مقدار مالوندیآلدهید و کاتالاز در لاروهای ماهی تغذیه شده با سطوح مختلف مکمل نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری کاهش یافت. افزایش قابل توجهی در پارامترهای گلوتاتیون و سوپرکسید دیسموتاز پراکسیداز در تیمار P3 نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد. این تحقیق نشان داد که مقدار بکارگیری 6 درصد پودر گلبرگ زعفران میتواند بهعنوان یک افزودنی خوراکی در آبزی پروری مورد استفاده قرار گیرد.
Ahmadifar E, Adineh H, Fadaee Raienee R, Moghaddam far S. Effect of saffron petal powder on feed, growth performance and antioxidant enzymes activity of grass carp (Ctenopharyngodon idella). isfj 2019; 28 (3) :33-44 URL: http://isfj.ir/article-1-2176-fa.html
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است