1- بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده: (2434 مشاهده)
تقویتکنندههای سیستم ایمنی و رشد با منشا جلبکی جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیکها و مواد شیمیایی در آبزی پروری هستند. در این تحقیق اثر عصاره و فوکویدان استخراج شده از جلبک سارگاسوم بر رشد و ایمنی 315 قطعه تیلاپیای نیل با میانگین وزن 5± 25 گرم به مدت 60 روز در 7 گروه و 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل فوکویدان و عصاره در سطوح 5/0%، 1%، 2% و گروه فاقد فوکویدان و عصاره جلبکی به عنوان شاهد بودند. برای بررسی فراسنجههای رشد و ایمنی، نمونهبرداری طی روزهای سیام و شصتام انجام شد. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد، فوکوئیدان و عصاره حاصل از جلبک سارگاسوم طی شصت روز غذادهی تاثیر معناداری بر میزان وزن بدست آمده، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی نداشت(05/0≤p). میزان لیزوزیم نیز در هر دو نمونهبرداری بین گروههای مختلف تفاوت معناداری نداشت (05/0≤p).همچنین در میزان پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین، کلسترول و تریگلیسیرید سرم، آلکالین فسفاتاز، آلانینآمینوترانسفراز و آسپاراتآمینوترانسفرازطی 2 دوره نمونهبرداری بین گروههای مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد(05/0≤p). نتایج فراسنجههای پاداکسندگی از قبیل آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز، پراکسیداز و کاتالاز تفاوت معناداری را در گروههای مختلف آزمایش طی روزهای سیام و شصتام نمونهبرداری نشان ندادند (05/0≤p). بنابراین، با توجه به نتایج این مطالعه و عدم تاثیرگذاری عصاره و اسانس فوکویدان بر رشد و شاخص های ایمنی تیلاپیای نیل، پیشنهاد میشود محدوده وسیعتری از غلظت عصاره و فوکوئیدان در مطالعات آینده در این گونه بررسی شود.
khanzadeh M, Vazirzadeh A, farhadi A. Effect of Extract and Fucoidan of Sargassum sp. on Growth, biochemical, Immunity and antioxidant Parameters of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus). isfj 2020; 29 (4) :97-108 URL: http://isfj.ir/article-1-2259-fa.html
خانزاده مجید، وزیرزاده آریا، فرهادی احمد. مقاله علمی-پژوهشی: اثر عصاره و فوکوئیدان جلبک سارگاسوم (Sargassum sp.) بر شاخصهای رشد، ایمنی و آنتی اکسیدانی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (4) :97-108
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است