1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده: (1827 مشاهده)
هدف این پژوهش، ارزیابی تأثیر فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با اسانس نعناع فلفلی بر کیفیت فیله قزلآلای رنگینکمان بود. نمونهها به 5 گروه فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین (تیمار 1)، فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با 5/0 درصد اسانس (تیمار 2)، فیلم همراه با 1 درصد اسانس (تیمار 3)، فیلم با 5/1 درصد اسانس (تیمار 4)، فیلم همراه با 2 درصد اسانس (تیمار 5) تقسیم شد. نمونهها در یخچال به مدت 15 روز نگهداری و در فواصل معین (روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15) جهت آزمایشهای میکروبی، شیمیایی (pH،TBA ، PV، TVB-N) و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که منتول با 7/49 درصد ترکیب اصلی موجود در اسانس نعناع فلفلی بود. نتایج بررسی باکتریایی نشان داد که تیمار 1 و 2 در مقایسه با تیمارهای 3، 4و 5 اثر معناداری بر کاهش روند افزایش تعداد باکتری نداشتند (05/0>P). ازنظر شیمیایی pH فیله قزلآلای رنگینکمان تحت تأثیر اسانس قرار نگرفت (05/0
P)، اما در مورد شاخص پراکسید و بار میکروبی کل، اضافه کردن اسانس به فیلم سبب کاهش معنیدار این شاخص در مقایسه با فیلم بدون اسانس شد (05/0>P). از نظر آنالیز حسی، تفاوت معنیداری میان 5 تیمار وجود نداشت (05/0
Bovard R, Roomiani L. Antibacterial activity of agar-gelatin Nano-composite film in combination with peppermint essential oil (Mentha piperita) and its effect on the shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj 2020; 29 (4) :213-219 URL: http://isfj.ir/article-1-2264-fa.html
بورد ریحانه، رومیانی لاله. یافته علمی کوتاه: فعالیت ضد باکتریایی فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین در ترکیب با اسانس نعناع فلفلی و تأثیر آن بر ماندگاری قزلآلای رنگینکمان. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (4) :213-219
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است