1- دانشگاه علوم و فنون دریایی شیلات 2- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر 3- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشه 4- دانشگاه خلیج فارس 5- مرکز تحقیقات میگوی کشور
چکیده: (2419 مشاهده)
در این مطالعه اثر جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و نیاسین بر شاخصهای رشد و ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان پاسفید(Litopenaeus vannamei) در پژوهشکده میگوی بوشهر به مدت 45 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن اولیه میگوها 33/0±5 گرم و پرورش در تانکهای 300 لیتری و در 8 تیمار انجام شد. تغذیه 4 بار در روز و با استفاده از جیره آزمایشی فرموله شده حاوی دو سطح 15 و 30 درصد کربوهیدرات و سه سطح 100، 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم نیاسین انجام شد. همچنین دو تیمار 30 و 15 درصد کربوهیدرات بدون نیاسین به عنوان شاهد استفاده شد. در انتهای دوره، شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف در تیمارها اندازهگیری شد. بهترین عملکرد رشد شامل بالاترین مقدار وزن نهایی (5/0±05/14 گرم)، طول نهایی (05/0±38/13 سانتی متر) و نرخ رشد ویژه (07/0±23/2 درصد) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلیگرم نیاسین در هر کیلوگرم غذااندازهگیری شد (05/0p<). همچنین بالاترین مقدار گلوگز (mg/dL 88/0±66/53)، لیپوپروتئینهای پر چگالی (HDL) (mg/dL 57/0±27) و پروتئین کل (mg/dL 17/0±90/10) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و100 میلیگرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا بود (05/0p<). از سویی، بالاترین مقدار پروتئین لاشه در تیمارهای حاوی 15 درصد کربوهیدرات و مقدار 150-100 میلیگرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی مشاهده شد (05/0p<). همچنین با کاهش مقدار کربوهیدرات جیره غذایی مقدار چربی لاشه کاهش یافت (05/0p<). نتایج نشان داد که سطح پایین کربوهیدرات به همراه 100 میلیگرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی میگوی پاسفید جوان سبب اثرگذاری مطلوب بر رشد، ترکیب لاشه و همولنف میگوهای جوان وانامی میشود.
Zendehboodi F, Mohammadiazarm H, Rajabzadeh E, Ghasemi A, Dashtiannasab A. The effect of different levels of dietary niacin and carbohydrate on growth performance, carcass composition and heamolymph biochemical parameters of juvenile whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei). isfj 2020; 29 (3) :1-12 URL: http://isfj.ir/article-1-2292-fa.html
زنده بودی فریده، محمدی آذرم حمید، رجب زاده قطرمی ابراهیم، قاسمی احمد، دشتیان نسب عقیل. اثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخص-های بیوشیمیایی همولنف میگوی پا سفید جوان Litopenaeus vannamei. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (3) :1-12
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است