[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 191-179 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص‌‌های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio)
علیرضا خیابانی1 ، عبدالصمد کرامت2 ، حسین اورجی2 ، ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی2 ، همایون حسین زاده صحافی3
1- دانشگاه جامع علمی علمی کاربردی، ایران، تهران
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده:   (3292 مشاهده)
اسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیر اشباع (LC-PUFA)، همچون اسید آراشیدونیک (C20:4n-6) نقش حیاتی در کنترل و تنظیم عملکرد رشد، متابولیسم چربی‌‌ها، عملکرد غشای سلولی و عملکرد سیستم ایمنی ماهیان دارند. این پژوهش به منظور تولید ماهیان مقاوم و با کیفیت‌تر ماهی گورخری با استفاده از مکمل غذایی اسید آراشیدونیک جهت رسیدن به نرخ رشد و بازماندگی مطلوب‌‌تر صورت گرفت. برای این منظور، پنج جیره آزمایشی با سطوح مختلف اسید آراشیدونیک، شامل مقادیر صفر(کنترل)، 5/0، 1، 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره ترکیب شدند. ماهیان نورس گورخری (20 روزه) پنج مرتبه در روز به مدت 10 هفته تغذیه شدند. شاخص‌‌های رشد طول و وزن در این مدت ثبت شد. اگر چه پس از دوره، تیمارها در شاخص‌‌های رشد (طول و وزن) تفاوت معنی‌‌داری داشتند، اما در نرخ بازماندگی تفاوت آماری معنی‌‌داری مشاهده نشد. نتایج نشان داد، افزایش سطح اسید آراشیدونیک جیره (تا سطح 2 درصد از چربی کل)، بیشترین میزان وزن نهایی (01/0±38/0 گرم)، افزایش وزن بدن (16/0±32/0)، درصد افزایش وزن بدن (44/28±42/613)، درصد رشد روزانه (02/0±46/0)، نرخ رشد ویژه (01/0±39/1) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (03/0±12/1) را به نسبت سایر تیمارها بدنبال داشت. لذا، نتایج نشان داد اسید آراشیدونیک بر شاخص‌‌های رشد ماهی گورخری تأثیر معنی‌‌داری دارد.
واژه‌های کلیدی: اسید آراشیدونیک، اسید چرب ضروری، ماهی گورخری، شاخص‌‌های رشد
متن کامل [PDF 569 kb]   (1199 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/8/10 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khiabani A, Keramat A S, Orji H, Esmaili Fereidouni A, Hosseinzadeh Sahafi H. Influence of different levels of dietary Arachidonic Acid Supplementation on growth parameters and survival of Zebrafish (Danio rerio). isfj 2020; 29 (2) :179-191
URL: http://isfj.ir/article-1-2309-fa.html

خیابانی علیرضا، کرامت عبدالصمد، اورجی حسین، اسماعیلی فریدونی ابوالقاسم، حسین زاده صحافی همایون. تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص‌‌های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (2) :179-191

URL: http://isfj.ir/article-1-2309-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710