1- دانشگاه جامع علمی علمی کاربردی، ایران، تهران 2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری 3- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده: (3292 مشاهده)
اسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیر اشباع (LC-PUFA)، همچون اسید آراشیدونیک (C20:4n-6) نقش حیاتی در کنترل و تنظیم عملکرد رشد، متابولیسم چربیها، عملکرد غشای سلولی و عملکرد سیستم ایمنی ماهیان دارند. این پژوهش به منظور تولید ماهیان مقاوم و با کیفیتتر ماهی گورخری با استفاده از مکمل غذایی اسید آراشیدونیک جهت رسیدن به نرخ رشد و بازماندگی مطلوبتر صورت گرفت. برای این منظور، پنج جیره آزمایشی با سطوح مختلف اسید آراشیدونیک، شامل مقادیر صفر(کنترل)، 5/0، 1، 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره ترکیب شدند. ماهیان نورس گورخری (20 روزه) پنج مرتبه در روز به مدت 10 هفته تغذیه شدند. شاخصهای رشد طول و وزن در این مدت ثبت شد. اگر چه پس از دوره، تیمارها در شاخصهای رشد (طول و وزن) تفاوت معنیداری داشتند، اما در نرخ بازماندگی تفاوت آماری معنیداری مشاهده نشد. نتایج نشان داد، افزایش سطح اسید آراشیدونیک جیره (تا سطح 2 درصد از چربی کل)، بیشترین میزان وزن نهایی (01/0±38/0 گرم)، افزایش وزن بدن (16/0±32/0)، درصد افزایش وزن بدن (44/28±42/613)، درصد رشد روزانه (02/0±46/0)، نرخ رشد ویژه (01/0±39/1) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (03/0±12/1) را به نسبت سایر تیمارها بدنبال داشت.لذا، نتایج نشان داد اسید آراشیدونیک بر شاخصهای رشد ماهی گورخری تأثیر معنیداری دارد.
Khiabani A, Keramat A S, Orji H, Esmaili Fereidouni A, Hosseinzadeh Sahafi H. Influence of different levels of dietary Arachidonic Acid Supplementation on growth parameters and survival of Zebrafish (Danio rerio). isfj 2020; 29 (2) :179-191 URL: http://isfj.ir/article-1-2309-fa.html
خیابانی علیرضا، کرامت عبدالصمد، اورجی حسین، اسماعیلی فریدونی ابوالقاسم، حسین زاده صحافی همایون. تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخصهای رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (2) :179-191
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است