[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) ::
جلد 30 شماره 1 صفحات 63-53 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: بررسی اثر سطوح مختلف شوری با نمک دریاچه ارومیه بر رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و برخی فراسنجههای سرمی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)
حسین کنعانی* 1، سید روح الله جوادیان1
1- گروه شیلات، واحد قائم‌‌شهر، دانشگاه آزاداسلامی ، قائم شهر، ایران
چکیده:   (1815 مشاهده)
در این تحقیق اثر سطوح مختلف شوری با نمک دریاچه ارومیه بر رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و برخی فراسنجههای سرمی ماهی سفید دریای خزرRutilus kutum) ) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد240 قطعه بچه ماهی سفید با متوسط وزنی 01/0±05/1 گرم به طور کاملاً تصادفی به 12 آکواریوم به تعداد 20 عدد در هر تانک معرفی گردیدند و به مدت 8 هفته تحت تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند. برای این مطالعه چهار تیمار در نظر گرفته شد که شامل گروه شاهد (آب شیرین)، تیمار1 (شوری 5‌‌ گرم در هزار)،  تیمار2 (10 ‌‌گرم در هزار) و تیمار3 (15 ‌‌گرم در هزار) بود. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن در تیمار1 مشاهده شد (05/0p<). همچنین شاخص وضعیت در گروه شاهد و تیمار 1 دارای تفاوت معنی‌‌داری با سایر تیمار‌‌ها بودند (05/0p<) اما، بازماندگی در تیمار‌‌های مختف تفاوت معنی‌‌داری نشان نداد (05/0p>). تفاوت معنی‌‌داری در میزان کلسترول خون بین تیمار‌‌های آزمایشی مشاهده نگردید، اما در پارامتر‌‌های هماتوکریت و گلوکز تفاوت معنی‌‌داری مشاهده شد و بالاترین میزان در تیمار 3 به‌دست آمد (05/0p< ). همچنین آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنی‌‌داری بر سطح پروتئین و چربی دارد. بیشترین میزان پروتئین و چربی در گروه شاهد به‌دست آمد که با تیمار 1 اختلاف معنی‌‌داری نداشت اما سطح رطوبت و خاکستر تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<p). به طور کلی، می‌‌توان بیان نمود که بچه ماهیان سفید دریای خزر در محدوده وزنی 4-1 گرم دارای قابلیت رشد مناسب در شوری 10-5 میلی‌‌گرم بر لیتر می‌باشند.
واژه‌های کلیدی: ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)، دریاچه ارومیه، رشد، بازماندگی، شاخص‌‌های خونی
متن کامل [PDF 583 kb]   (425 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1398/10/14 | پذیرش: 1399/5/10 | انتشار: 1400/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kanani H, Javadian S. Effect of different levels of salinity with salt of Urmia Lake on growth, survival, carcass composition and some serum parameters of Caspian kutum (Rutilus kutum). isfj 2021; 30 (1) :53-63
URL: http://isfj.ir/article-1-2353-fa.html

کنعانی حسین، جوادیان سید روح الله. مقاله علمی – پژوهشی: بررسی اثر سطوح مختلف شوری با نمک دریاچه ارومیه بر رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و برخی فراسنجههای سرمی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (1) :53-63

URL: http://isfj.ir/article-1-2353-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645