1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم آباد، باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان، خرم آباد، ایران. 2- دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران.
چکیده: (2031 مشاهده)
تعیین وضعیت تروفی یکی از روشهای ارزیابی و بررسی تعادل اکولوژیک اکوسیستمهای تالابی میباشد، زیرا پایداری و تداوم بهرهوری بر پایه این اکوسیستمهای منحصربفرد، نیازمند مدیریت صحیح پایش و کنترل شریط محیطی آنها دارد. بنابراین، انجام مطالعات زیستی و اکولوژیک، قبل از استقرار هرگونه فعالیت ضروری میباشد. تالاب تنودر به مساحت 1000 هکتار یکی از بزرگترین تالابهای استان لرستان است که در فاصله 10 کیلومتری شمال غربی شهر دورود قرار دارد. در این پژوهش برای ارزیابی وضعیت تغذیه گرایی کارلسون (TSI) بر اساس فسفر کل (TP)، ازت کل (TN) و نسبت فسفر به ازت (PN) از آمار ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نمونهبرداری آب تالاب تنودر در تابستان 1398 استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد، بر اساس شاخص تروفی کارلسون (TSI) سطح تروفی تالاب تنودر در شرایط یوتروفیک میباشد. تالاب تنودر به لحاظ موقعیت قرار گیری، شرایط طبیعی و هیدرولوژی منطقه عمدتاً از ارتفاعات دشت سیلاخور و رودخانه تیره دورود آبگیری میشود. لذا، هرگونه بارگذاری در بالادست اعم از توسعه باغات، برداشتهای متنوع تفریحی در دورود، افزایش سطح آلودگی آب رودخانه تیره ناشی از فاضلاب شهری، صنعتی، پسماندهای منابع نقطهای آلودگی مانند استخرهای پرورش ماهیان گرم آبی توانسته است از ظرفیت خودپالایی تالاب تنودر عبور کند. بنابراین، در شرایط فعلی تامین کمی و کیفی حق آبه زیست محیطی تالاب از الزامات و واضحترین مسائل مدیریتی این تالاب میباشد.
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است