[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 30، شماره 3 - ( 6-1400 ) ::
جلد 30 شماره 3 صفحات 23-15 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: اثر سطوح مختلف ریز جلبک Aphanothece halophytica بر روند رشد و ترکیب شیمیایی ناپلئوس Artemia urmiana
پریا اکبری* 1، الهه عرفانی فر2 ، زهرا امینی خویی3
1- دانشگاه دریانوردی چابهار
2- 2- دانشکده علوم شیلات و محیط زیست، گروه تولید و بهره برداری آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
3- 3- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار، چابهار، ایران
چکیده:   (2022 مشاهده)
تحقیق حاضر، به ‌‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف ریز جلبک (Aphanothece halophytica) از خانواده Aphanothecaceae بر روند رشد و ترکیب شیمیایی لاشه ناپلیوس Artemia urmiana به ‌‌مدت 3 هفته انجام شد. بدین منظور، سیست‌‌ها تحت شرایط استاندارد تخمه‌‌گشایی شد. سپس تعداد 1200000 عدد ناپلئوس در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 100000 در هر تکرار)، شامل تیمار شاهد (مخمر 1 گرم به ازای 10000 عدد ناپلیوس) و تیمارهای آزمایشی به میزان 100 میلی‌‌لیتر به ازای هر لیتر، تیمار 1 ( تراکم سلولی ریز جلبک 106×22 سلول در هر میلی‌‌لیتر) ، تیمار 2 (تراکم سلولی ریز جلبک 106×16 سلول در هر میلی‌‌لیتر) و تیمار 3 ( تراکم سلولی ریز جلبک 106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر)، در ظروف پلاستیکی استوانه‌‌ای- مخروطی (2 لیتری) با دمای 28 درجه سانتی­گراد و شوری 30 گرم در لیتر، مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصله در پایان آزمایش نشان داد که بالاترین طول مربوط به تیمار‌‌های 2 و 3 و بیشترین میزان وزن نیز مربوط به تیمارهای تغذیه شده با سطوح مختلف ریز جلبک بود. هر چند از نظر میزان وزن بین تیمارهای تغذیه شده با ریز جلبک اختلاف معنی‌‌داری مشاهده نشد (05/0<p). بیشترین میزان رطوبت (54/0±67/91 درصد) و کمترین میزان چربی (04/0±83/3 درصد) در تیمار شاهد، بیشترین درصد ماده خشک (15/0±15/11 درصد) و چربی (09/0±54/6 درصد) در تیمار 2 و بیشترین درصد پروتئین در تیمار 1 مشاهده شد (05/0<p). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سطوح مختلف ریز جلبک A. halophytica بر طول، وزن و ترکیب لاشه ناپلئوس آرتمیا اثر بهتری را در مقایسه با تیمار شاهد نشان می­دهد و استفاده از تیمار 2 در جیره غذایی ناپلئوس آرتمیا توصیه می‌‌گردد.
واژه‌های کلیدی: رتمیا ارومیانا، ترکیب شیمیایی، رشد، ریزجلبک Aphanothece halophytica
متن کامل [PDF 850 kb]   (530 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1399/1/16 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

akbary P, Erfani far E, aminikhoei Z. Effect different levels of Aphanothece halophytica on growth and chemical composition of Artemia urmiana nauplius. isfj 2021; 30 (3) :15-23
URL: http://isfj.ir/article-1-2391-fa.html

اکبری پریا، عرفانی فر الهه، امینی خویی زهرا. مقاله علمی – پژوهشی: اثر سطوح مختلف ریز جلبک Aphanothece halophytica بر روند رشد و ترکیب شیمیایی ناپلئوس Artemia urmiana. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (3) :15-23

URL: http://isfj.ir/article-1-2391-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 3 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645