1- دانشگاه دریانوردی چابهار 2- 2- دانشکده علوم شیلات و محیط زیست، گروه تولید و بهره برداری آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران 3- 3- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار، چابهار، ایران
چکیده: (2482 مشاهده)
تحقیق حاضر، بهمنظور بررسی اثرسطوح مختلف ریز جلبک (Aphanothece halophytica)از خانواده Aphanothecaceaeبر روند رشد و ترکیب شیمیایی لاشه ناپلیوس Artemiaurmiana بهمدت 3 هفته انجام شد. بدین منظور، سیستها تحت شرایط استاندارد تخمهگشایی شد. سپس تعداد 1200000 عدد ناپلئوس در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 100000 در هر تکرار)، شامل تیمار شاهد (مخمر 1 گرم به ازای 10000 عدد ناپلیوس) و تیمارهای آزمایشی به میزان 100 میلیلیتر به ازای هر لیتر، تیمار 1 ( تراکم سلولی ریز جلبک 106×22 سلول در هر میلیلیتر) ، تیمار 2 (تراکم سلولی ریز جلبک 106×16 سلول در هر میلیلیتر) و تیمار 3 ( تراکم سلولی ریز جلبک 106×13 سلول در هر میلیلیتر)، در ظروف پلاستیکی استوانهای- مخروطی (2 لیتری) با دمای 28 درجه سانتیگراد و شوری 30 گرم در لیتر، مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصله در پایان آزمایش نشان داد که بالاترین طول مربوط به تیمارهای 2 و 3 و بیشترین میزان وزن نیز مربوط به تیمارهای تغذیه شده با سطوح مختلف ریز جلبک بود. هر چند از نظر میزان وزن بین تیمارهای تغذیه شده با ریز جلبک اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0<p). بیشترین میزان رطوبت (54/0±67/91 درصد) و کمترین میزان چربی (04/0±83/3 درصد) در تیمار شاهد، بیشترین درصد ماده خشک (15/0±15/11 درصد) و چربی (09/0±54/6 درصد) در تیمار 2 و بیشترین درصد پروتئین در تیمار 1 مشاهده شد (05/0<p). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سطوح مختلف ریز جلبک A. halophytica بر طول، وزن و ترکیب لاشه ناپلئوس آرتمیا اثر بهتری را در مقایسه با تیمار شاهد نشان میدهد و استفاده از تیمار 2 در جیره غذایی ناپلئوس آرتمیا توصیه میگردد.
akbary P, Erfani far E, aminikhoei Z. Effect different levels of Aphanothece halophytica on growth and chemical composition of Artemia urmiana nauplius. isfj 2021; 30 (3) :15-23 URL: http://isfj.ir/article-1-2391-fa.html
اکبری پریا، عرفانی فر الهه، امینی خویی زهرا. مقاله علمی – پژوهشی: اثر سطوح مختلف ریز جلبک Aphanothece halophytica بر روند رشد و ترکیب شیمیایی ناپلئوس Artemia urmiana. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (3) :15-23
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است