[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) ::
جلد 29 شماره 6 صفحات 120-109 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: بررسی تاثیر روش لخته سازی بر راندمان برداشت زی‌‌توده و محتوی اسیدهای چرب ریزجلبک Dunaliella salina، جداسازی شده از تالاب لیپار، چابهار
سامره اربابی1 ، پریا اکبری1 ، زهرا امینی خویی* 2
1- دانشگاه چابهار
2- مرکز تحقیقات شیلات
چکیده:   (1708 مشاهده)
امروزه، ریزجلبک‌‌ها به‌‌ عنوان یکی از منابع مهم برای تولید سوخت‌‌های زیستی و محصولات دارویی مورد توجه قرار گرفته‌‌اند. با این وجود فقدان یک روش کارآمد و اقتصادی برای آب‌‌گیری و برداشت زی‌‌توده آنها یک چالش مهم برای دستیابی به این هدف است. در انتخاب روش برداشت، مواردی مانند ویژگی‌‌های گونـه، ارزش نهایی محصول و میزان مصـرف انـرژی اهمیت دارند. لذا، در این مطالعه تأثیر روش لخته‌‌سازی با تکنیک تغییرات pH در دامنه11-6، با استفاده از هیدروکسید سدیم و کلرید هیدروژن بر راندمان برداشت، چربی و محتوی اسید‌‌های چرب ریزجلبک Dunaliella salina، مورد آزمون قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزودن هیدروکسید سدیم و افزایش pH در دامنه 8/9-2/8 روند لخته‌‌سازی به ‌‌صورت صعودی افزایش یافت و از 18 به 90 درصد رسید و سپس تا  pHمعادل 11، به طور ثابت باقی ماند. در مقابل افزودن کلرید هیدروژن و ایجاد محیط اسیدی تا pH معادل 6 تاثیر در تحریک لخته‌‌سازی نداشت. بالاترین ضریب تغلیظ زی‌‌توده نیز در تیمار قلیایی با pH معادل با 8/9 به میزان 10 برابر غلظت اولیه (در pH معادل 2/8) مشاهده شد. در مرحله بعد، تاثیر تکنیک افزایش pH قلیایی بر محتوی چربی و اسید‌‌های چرب زی‌‌توده جمع‌‌آوری شده مورد آزمون بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از تکنیک سانتریفیوژ به ‌‌عنوان شاهد استفاده شد. آنالیز‌‌ها نشان داد که با افزایش pH قلیایی درصد چربی و اسید‌‌های چرب زی‌‌توده جمع‌‌آوری شده کاهش یافت. بر اساس نتایج به‌‌دست آمده روش لخته‌‌سازی از طریق افزایش  pHبه میزان 8/9، تکنیکی ساده و نسبتاً ارزان با راندمان بالاست و برای برداشت زی‌‌توده ریزجلبک Dunaliella salina در راستای اهداف خاص مناسب می‌‌باشد.
واژه‌های کلیدی: ریز‌‌جلبک Dunaliella salina، تغییرpH، راندمان برداشت، اسید‌‌های چرب
متن کامل [PDF 625 kb]   (447 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيولوژي آبزيان
دریافت: 1399/2/20 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

arbabi S, akbary P, Aminikhoei Z. Evaluation of flocculation induced by pH increase on harvest efficiency and fatty acids content of microalgae Dunaliella salina, isolated from Lipar lagoon- Chabahar. isfj 2021; 29 (6) :109-120
URL: http://isfj.ir/article-1-2407-fa.html

اربابی سامره، اکبری پریا، امینی خویی زهرا. مقاله علمی – پژوهشی: بررسی تاثیر روش لخته سازی بر راندمان برداشت زی‌‌توده و محتوی اسیدهای چرب ریزجلبک Dunaliella salina، جداسازی شده از تالاب لیپار، چابهار. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (6) :109-120

URL: http://isfj.ir/article-1-2407-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645