[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 2 - ( 4-1400 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 23-33 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: خواص آنتی‌اکسیدانی و میزان بازدارندگی آنزیم پلی‌فنول اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصاره‌های مختلف جلبک‌های قهوه‌ای
سلیم شریفیان ، بهاره شعبان پور
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده:   (123 مشاهده)
در مطالعه حاضر میزان فلوروتانین، خواص آنتی‌اکسیدانی (بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء یون آهن) و میزان بازدارندگی آنزیم پلی‌فنول‌اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصاره‌های مختلف (اولیه و اتیل استاتی) استخراج شده با حلال‌های متانول 100% و 70% از جلبک‌های قهوه‌ای Nizimuddinia zanardinii، Sargassum ilicifolium، Sargassum cristaefolium و Stoechospermum marginatum مورد بررسی قرار گرفت. در میان گونه‌های مختلف جلبک‌های قهوه‌ای بالاترین میزان فلوروتانین (21/13 میلی‌گرم فلوروگلوسینول/ گرم)، بازدارندگی DPPH (64/72 %) و قدرت احیاء یون آهن (96/0) در عصاره اتیل‌استاتی جلبک N. zanardinii با حلال متانول 100% وجود داشت. با استفاده از TLC، در عصاره اتیل استاتی جلبک ترکیبات فلوروتانینی شامل فلوروگلوسینول،‌ اِکول، دی‌اِکول و بی‌اِکول شناسایی گردید. نتایج نشان داد که میزان فلوروتانین و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در گونه‌های مختلف بسته به نوع جلبک،‌ نوع عصاره و نوع حلال استخراجی متفاوت می‌باشد. میزان بازدارندگی آنزیم‌ پلی‌فنول‌اکسیداز میگوی وانامی در میان عصاره‌ها و گونه‌های مختلف جلبک، متفاوت بود و بالاترین میزان بازدارندگی (11/71 %) در عصاره اتیل‌استاتی جلبک N. zanardinii اندازه‌گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره‌‌های جلبکی با میزان فلوروتانین بالا دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی هستند و می‌توانند به عنوان بازدارنده‌های طبیعی و سالم آنزیم پلی‌فنول اکسیداز مطرح باشند.
واژه‌های کلیدی: جلبک‌ قهوه‌ای، خواص آنتی‌اکسیدانی، بازدارندگی آنزیم پلی فنول اکسیداز، میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
متن کامل [PDF 629 kb]   (43 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1399/5/3 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifian S, Shahbanpour B. Antioxidant properties and Vannamei shrimp (Litopenaeus vannamei) polyphenoloxidase inhibitory activity of different brown seaweeds extracts. isfj. 2021; 30 (2) :23-33
URL: http://isfj.ir/article-1-2430-fa.html

شریفیان سلیم، شعبان پور بهاره. مقاله علمی – پژوهشی: خواص آنتی‌اکسیدانی و میزان بازدارندگی آنزیم پلی‌فنول اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصاره‌های مختلف جلبک‌های قهوه‌ای. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (2) :23-33

URL: http://isfj.ir/article-1-2430-fa.html



دوره 30، شماره 2 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4319