1- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار 2- گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (1883 مشاهده)
در مطالعه حاضر میزان فلوروتانین، خواص آنتیاکسیدانی (بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء یون آهن) و میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنولاکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeusvannamei) در عصارههای مختلف (اولیه و اتیل استاتی) استخراج شده با حلالهای متانول 100% و 70% از جلبکهای قهوهای Nizimuddinia zanardinii، Sargassum ilicifolium، Sargassum cristaefolium و Stoechospermum marginatumمورد بررسی قرار گرفت. در میان گونههای مختلف جلبکهای قهوهای بالاترین میزان فلوروتانین (21/13 میلیگرم فلوروگلوسینول/ گرم)، بازدارندگی DPPH (64/72 %) و قدرت احیاء یون آهن (96/0) در عصاره اتیلاستاتی جلبک N. zanardinii با حلال متانول 100% وجود داشت. با استفاده از TLC، در عصاره اتیل استاتی جلبک ترکیبات فلوروتانینی شامل فلوروگلوسینول، اِکول، دیاِکول و بیاِکول شناسایی گردید. نتایج نشان داد که میزان فلوروتانین و فعالیت آنتیاکسیدانی در گونههای مختلف بسته به نوع جلبک، نوع عصاره و نوع حلال استخراجی متفاوت میباشد. میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنولاکسیداز میگوی وانامی در میان عصارهها و گونههای مختلف جلبک، متفاوت بود و بالاترین میزان بازدارندگی (11/71 %) در عصاره اتیلاستاتی جلبک N. zanardiniiاندازهگیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که عصارههای جلبکی با میزان فلوروتانین بالا دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بالایی هستند و میتوانند به عنوان بازدارندههای طبیعی و سالم آنزیم پلیفنول اکسیداز مطرح باشند.
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است