[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 3 - ( 6-1400 ) ::
جلد 30 شماره 3 صفحات 39-49 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده با کیتوزان بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio)
محمدرضا کلباسی*، محمد بهزادی طایمه، حامد پاک نژاد
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران.
چکیده:   (224 مشاهده)
مطالعه حاضر به بررسی تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio) پرداخته است. بدین منظور، تعداد 120 ماهی زبرا را به چهار گروه آزمایشی در سه تکرار تقسیم شده و با جیره های شاهد (بدون افزودنی)، mg 400 نانوکیتوزان، mg 400 کوئرستین عادی و mg 400 کوئرستین نانوکپسوله شده به مدت 40 روز تغذیه شدند. سپس به منظور بررسی پروفایل اسید چرب، از بافت عضله و تخمک ماهی‌‌ مذکور نمونه‌برداری شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نانوکیتوزان تاثیر معنی‌داری بر پروفایل اسید چرب عضله و تخمک نداشت (05/0p˂). در بافت عضله تیمارهای کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده، درصد اسیدهای چرب دکوزاهگزانوئیک اسید، آراشیدونیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA و 3-n در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی‌دار یافتند (05/0p˂). همچنین در ماهیانی که کوئرستین نانوکپسوله شده دریافت کردند، درصد اسیدهای چرب آراشیدونیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید در مقایسه با سایر گروه‌‌ها افزایش معنی‌دار یافتند (05/0p˂). علاوه بر این، در تخمک ماهی زبرا در تیمار کوئرستین عادی درصد اسید چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و همچنین در تیمار کوئرستین نانوکپسوله شده درصد اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA، 3-n و نسبت 3-n به 6-n به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0p˂). بنابراین، می‌‌توان نتیجه گرفت که کوئرستین باعث بهبود پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا شده و فرایند نانو کپسوله کردن باعث بهبود عملکرد کوئرستین شده است.
 
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، تغذیه، کوئرستین، ماهی زبرا، نانوکپسول
متن کامل [PDF 1251 kb]   (79 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/5/31 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalbassi M R, Behzadi Tayemeh M, Paknejad H. Influence of both free and nanoencapsulated quercetin on fatty acid profile of zebrafish (Danio rerio) muscle and eggs. isfj. 2021; 30 (3) :39-49
URL: http://isfj.ir/article-1-2438-fa.html

کلباسی محمدرضا، بهزادی طایمه محمد، پاک نژاد حامد. مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده با کیتوزان بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (3) :39-49

URL: http://isfj.ir/article-1-2438-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 3 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4341