[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) ::
جلد 30 شماره 1 صفحات 119-134 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی تأثیر جایگزینی تلفیقی پروتئین‌‌های گیاهی و جانوری به‌ جای پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌‌های سوماتیک بدنی فیل ماهی (Huso huso) پرورشی
میرحامد سید حسنی، میرمسعود سجادی، بهرام فلاحتکار، ایوب یوسفی، علی حلاجیان، علی حسین پور زلتی، محمود محسنی، رضا قرباتی واقعی
1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464
چکیده:   (234 مشاهده)
 به منظور کاهش سهم پودر ماهی در جیره غذایی فیل ماهی، ترکیبی از پروتئین‌های گیاهی و جانوری شامل پودر ضایعات مرغ، گلوتن ذرت، گلوتن گندم، پودر سویای فرآوری شده، پودر ضایعات مرغ، پودر گوشت و استخوان و پودر خون ساخته شد که از لحاظ ترکیب شیمیایی حاوی پروتئین، چربی، کربوهیدرات و ماده خشک) و پروفایل آمینواسید مشابه پودر ماهی بود و در سطوح جایگزینی 20، 40، 60 و 80 درصد (MPP20، MPP40، MPP60 و MPP80) جایگزین پودر ماهی (FM) در جیرههایی با سطوح یکسان پروتئین (44 درصد) و انرژی (18 مگاژول/کیلوگرم) گردید. در مطالعه حاضر، 150 عدد  فیل ماهی در 5 تیمار (هر تیمار دارای سه تکرار) با میانگین وزن 5/6±167 گرم در یک طرح بلوک تصادفی در 15وان فایبرگلاس نیم‌‌تنی، بدون دارا بودن اختلاف معنی‌‌دار آماری توزیع (05/0<p) و از جیره‏های مزبور تا حد سیری تغذیه شدند و شاخص‌های رشد، ترکیب لاشه، شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی در آنها مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان دوره تغذیه نتایج حاکی از آن بود که شاخص‌های رشد از جیره‌های مختلف غذایی تاثیر نپذیرفته است و اختلاف معنی‌داری در شاخص‌های وزن نهایی، طول نهایی، ضریب چاقی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، رشد روزانه، ضریب تبدیل و کارایی غذا و نسبت بازده پروتئین مشاهده نشد (05/0<p).  اما میزان پروتئین و چربی لاشه ماهیان تغذیه‌ شده با جیرهMPP60  و MPP80 به‌ترتیب  در مقایسه با ماهیان تغذیه ‌شده با جیره حاوی پودر ماهی به طور معنی‌داری کاهش و افزایش یافتند (05/0>p). در این بررسی اختلاف معنی‌داری در شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی ماهیان تغذیه ‌شده با جیره حاوی پودر ماهی و ماهیان سایر تیمارها مشاهده نشد (05/0<p). به‌نظر می‌رسد که جایگزینی 80 درصد از مخلوط پروتئین‌های حیوانی و گیاهی به‌جای پودر ماهی بدون تاثیر منفی بر شاخص‌های رشد، شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی در فیل ماهی در حال رشد، وجود دارد.
 
واژه‌های کلیدی: فیل ماهی، ترکیب پروتئین حیوانی و گیاهی، شاخص های رشد، شاخص‌‌های هپاتوسوماتیک و احشایی
متن کامل [PDF 638 kb]   (46 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/8/29 | پذیرش: 1399/5/10 | انتشار: 1400/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SayedHassani M, Sajjadi M M, Falahatkar B, Yousefi A, Halajian A, Hossienpour zelti A, et al . Assessment of the effect of mixed replacement of animal and plant protein-based mixes on fish growth indices, body composition and somatic index of Huso Huso. isfj. 2021; 30 (1) :119-134
URL: http://isfj.ir/article-1-2465-fa.html

سید حسنی میرحامد، سجادی میرمسعود، فلاحتکار بهرام، یوسفی ایوب، حلاجیان علی، حسین پور زلتی علی، و همکاران.. مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی تأثیر جایگزینی تلفیقی پروتئین‌‌های گیاهی و جانوری به‌ جای پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌‌های سوماتیک بدنی فیل ماهی (Huso huso) پرورشی. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (1) :119-134

URL: http://isfj.ir/article-1-2465-fa.html



دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4313