[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 2 - ( 4-1400 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 1-9 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ بررسی کیفیت خوراک پرواری ماهیان قزل‌آلا در مزارع پرورش ماهی استان فارس
عبدالحمید کریمی ، محمدحسین ابراهیمی، مهرداد زمان پور ، محمود حافظیه، امان الله صلح جو
سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (278 مشاهده)
این پژوهش برای ارزیابی وضعیت کیفی ترکیبات شیمیایی شامل رطوبت، پروتئین‏ خام، خاکستر خام، چربی خام، NDF (الیاف نامحلول در شوینده‏ خنثی) و ADF (الیاف نامحلول در شوینده‏ی اسیدی)، و امکان آلودگی به آفلاتوکسین و کپک در خوراک‏های پرواری ماهیان قزل‏آلای مورد استفاده در مزارع پرورش ماهی استان فارس و کارخانه‏های تأمین کننده خوراک ماهی انجام شد. از بین کارخانه‏‏هایی که سهم عمده در تأمین خوراک GFT1 و GFT2 مورد نیاز مزارع پرورش ماهی در استان فارس را دارند، میزان پروتئین‏ خام خوراکGFT1 وGFT2 کارخانه شماره 2، از نظر پروتئین‏ با سه کارخانه دیگر تفاوت آماری معنی‏داری دارد (05/0p<). تنها خوراک GFT1 تولیدی درکارخانه شماره 2 تأمین کننده حداقل میزان پروتئین‏ خام مورد نیاز ماهیان پرواری این گروه‏ها بود. میزان پروتئین‏ خام خوراک GFT3 و GFT4 مربوط به کارخانه‏های شماره 2 و 3 از کارخانه‏های شماره 1 و 4 (05/0p<) بیش‌تر بود، ولی همه کارخانه‏ها، تأمین‌کننده حداقل میزان پروتئین‏ خام مورد نیاز ماهیان این گروه بودند. نتایج بررسی آلودگی تمامی نمونه‏های خوراک‏های پرواری (GFT1, GFT2, GFT3, GFT4) مزارع پرورش ماهی و کارخانه‏های تأمین کننده این خوراک‏ها به آفلاتوکسین و کپک نشان داد که میزان آلودگی از حد استاندارد کم‌تر است. در مجموع، با توجه به ترکیب شیمیایی متفاوت نمونه‏های خوراک ماهیان پرواری موجود در مزارع، کارخانه‏های مختلف تأمین‌کننده خوراک و عدم تأمین نیاز ماهیان پرواری در سنین مختلف، پایش مستمر خوراک تولیدی در کارخانه‏های مختلف و ارائه رهنمودهای اصلاحی در جهت بهبود وضعیت تغذیه‏ای ماهیان پرواری الزامی است.
 
واژه‌های کلیدی: خوراک، ماهی قزل‌آلا، مزارع پرورش ماهی، مدیریت پرورش
متن کامل [PDF 410 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/9/8 | پذیرش: 1399/10/16 | انتشار: 1400/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi A, Ebrahimi M, Zamanpoore M, Hafezieh M, Solhjoo A. Survey on feed quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) in fish farms of Fars Province. isfj. 2021; 30 (2) :1-9
URL: http://isfj.ir/article-1-2466-fa.html

کریمی عبدالحمید، ابراهیمی محمدحسین، زمان پور مهرداد، حافظیه محمود، صلح جو امان الله. مقاله علمی – پژوهشی:‌ بررسی کیفیت خوراک پرواری ماهیان قزل‌آلا در مزارع پرورش ماهی استان فارس. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (2) :1-9

URL: http://isfj.ir/article-1-2466-fa.html



دوره 30، شماره 2 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4319