این پژوهش برای ارزیابی وضعیت کیفی ترکیبات شیمیایی شامل رطوبت، پروتئین خام، خاکستر خام، چربی خام،NDF (الیاف نامحلول در شوینده خنثی) و ADF (الیاف نامحلول در شویندهی اسیدی)، و امکان آلودگی به آفلاتوکسین و کپک در خوراکهای پرواری ماهیان قزلآلای مورد استفاده در مزارع پرورش ماهی استان فارس و کارخانههای تأمین کننده خوراک ماهی انجام شد. از بین کارخانههایی که سهم عمده در تأمین خوراک GFT1 و GFT2 مورد نیاز مزارع پرورش ماهی در استان فارس را دارند، میزان پروتئین خام خوراکGFT1 وGFT2 کارخانه شماره 2، از نظر پروتئین با سه کارخانه دیگر تفاوت آماری معنیداری دارد (05/0p<). تنها خوراک GFT1 تولیدی درکارخانه شماره 2 تأمین کننده حداقل میزان پروتئین خام مورد نیاز ماهیان پرواری این گروهها بود. میزان پروتئین خام خوراک GFT3 و GFT4 مربوط به کارخانههای شماره 2 و 3 از کارخانههای شماره 1 و 4 (05/0p<) بیشتر بود، ولی همه کارخانهها، تأمینکننده حداقل میزان پروتئین خام مورد نیاز ماهیان این گروه بودند. نتایج بررسی آلودگی تمامی نمونههای خوراکهای پرواری (GFT1, GFT2, GFT3, GFT4) مزارع پرورش ماهی و کارخانههای تأمین کننده این خوراکها به آفلاتوکسین و کپک نشان داد که میزان آلودگی از حد استاندارد کمتر است. در مجموع، با توجه به ترکیب شیمیایی متفاوت نمونههای خوراک ماهیان پرواری موجود در مزارع، کارخانههای مختلف تأمینکننده خوراک و عدم تأمین نیاز ماهیان پرواری در سنین مختلف، پایش مستمر خوراک تولیدی در کارخانههای مختلف و ارائه رهنمودهای اصلاحی در جهت بهبود وضعیت تغذیهای ماهیان پرواری الزامی است.
Karimi A, Ebrahimi M, Zamanpoore M, Hafezieh M, Solhjoo A. Survey on feed quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) in fish farms of Fars Province. isfj 2021; 30 (2) :1-9 URL: http://isfj.ir/article-1-2466-fa.html
کریمی عبدالحمید، ابراهیمی محمدحسین، زمان پور مهرداد، حافظیه محمود، صلح جو امان الله. مقاله علمی – پژوهشی: بررسی کیفیت خوراک پرواری ماهیان قزلآلا در مزارع پرورش ماهی استان فارس. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (2) :1-9
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است